Magnus Carlsen er stadig verdens bedste skakspiller - bare ikke når det gælder disciplinen lyn-skak. Fredag aften måtte den 26-årige nordmand nøjes med sølvmedalje ved VM i lynskak.

I sin sidste kamp mod ungareren Peter Leko måtte Carlsen nøjes med remis, og da russeren Sergej Karjakin samtidig vandt, endte de to rivaler på samme pointtal, 16,5 point. Og på grund af dårligere kvalitetspoint undervejs i mesterskabet måtte nordmanden altså denne gang nøjes med sølv, mens russeren kunne glæde sig over at få revanche for nederlaget i den kampen om den konventionelle VM-titel tidligere i år.

Magnus Carlsen var alligevel helt oppe i det røde felt efter den missede VM-titel. Han var irriteret over måden, som Karjakin vandt sin sin næstsidste kamp over polske Radoslaw Wojtaszek. Polakken var nemlig på vej til at vinde - og kunne dermed have givet Carlsen guldet før den sidste runde. Men Wojtaszek dummede sig og tabte til Karjakin.

»Det er noget af det dummeste, som jeg har oplevet. Det er sygt, helt sygt!,« sagde den rasende nordmand.

»Jeg blev så vred. Da var fortsat en chance for at få det højeste ratingsnit. Det er simple ting, at han overser. Han har en position, hvor alt står til, at han vinder. Det er ikke muligt at smide væk, så dominerende som han står. Og så smider han det hele væk,« sagde en bitter Carlsen til nrk.no.

«Det er ikke muligt at tabe. Jeg havde bare brug et forbandet halvt point. Så finder han den eneste måde at tabe på. Det er godt nok surt.«

Magnus Carlsen erkendte dog, at han også selv bar skylden for, at han også tabte guldet i VM i lyn-skak, efter han tidligere på ugen også var gået glip af VM-guld i hurtig-skak. Her måtte han nøjes med bronze, mens ukrainske Vassily Ivantsjuk vandt guld foran russeren Aleksander Grisjtsjuk, selvom alle tre spillere sluttede på samme pointtal.

»Jeg klarede ikke opgaven i mit sidste parti, men det er ikke så nemt at vinde på kommando med de sorte brikker. Det formåede jeg ikke,« konstaterede Carlsen ærgerligt.

For Sergej Karjakin kom VM-titlen i lyn-skak derimod som et dejligt plaster på såret efter finale-nederlaget mod Carlsen, da det i november gjaldt VM i klassisk skak.

»En perfekt afslutning på året,« jublede russeren.

Andre læser også