I fem år er Nick Ekelund-Arenander ikke blevet slået af en dansker på 400 meter, og ingen var i stand til at ødelægge statistikken på Aarhus Stadion.

Spartaneren vandt klart i 46,76. Men helt tilfreds? Nej. Han savnede den nybagte 17-årige junioreuropamester, Benjamin Lobo Vedel.

På grund af problemer med akillessenen måtte Aalborg-talentet melde fra. Ligesom han gjorde det til Copenhagen Athletics Games i onsdags på Østerbro Stadion.

»Jeg vil altid løbe på mit højeste niveau, og det er Benjamin værdig til at være med på. Det kunne have været en spændende fight,« lyder Nick Ekelund-Arenanders anerkendelse af Benjamin Lobo Vedels klasse.

»Det var et typisk mesterskabsløb i dag. I et DM er sejren det vigtigste.«

Nick Ekelund-Arenander var også med på Spartas vinderhold på 4x100 meter og kan vinde to titler mere søndag.

Janick Klausen, 22, og Jonas Kløjgaard, 20, er klubkammerater fra Aarhus 1900 og garanter for et brag af en duel i søndagens højdespring.

Janick Klausen er tilbage efter flere skadesplagede år har i denne sæson sprunget 2,24 meter, én centimeter højere end den nybagte junioreuropamester Jonas Kløjgaard.

»VM-kravet er 2,28 meter og ikke helt urealistisk,« siger DAFs sportschef, Piotr Haczek.

Den danske rekordholder Michael Mikkelsen (2,27 meter i 1991, netop i Aarhus) og Europamesteren fra Rom '74, Jesper Tørring, har meldt deres ankomst til duellen.

Andre højdepunkter på DMs andendag bliver længdespring med spartanerne Andreas Trajkovski og Benjamin Gabrielsen og 400 meter hæk med VM-deltagerne Sara Slott Petersen og Stina Troest.

Ved det seneste DM på Aarhus Stadion i 2001 debuterede en 14-årig Sara Slott Petersen med sølv, men har siden taget revanche med elleve guldmedaljer i elleve starter på distancen. På grund af henholdsvis en skade og graviditet stillede hun ikke op i 2010 og 2013.