Shaquille O'Neal (tv), da han stadig spillede. Her sammen med Kobe Bryant i LA Lakers
Shaquille O'Neal (tv), da han stadig spillede. Her sammen med Kobe Bryant i LA Lakers Foto: LUCY NICHOLSON

NBA-stjernerne tjener millioner af dollars på at kaste en bold i kurven. Nogle vil endda mene, at tyngdekraften spiller en stor rolle i, om bolden nu også rammer kurven. Men ikke to af spillets største stjerner.

For en måned siden fortalte Cleveland Cavaliers-stjernen Kyrie Irving, at han mente, at jorden er flad. Nu går basketball-legenden Shaquille O’Neal ud med opbakning til Irving. I sin podcast ’Big Podcast with Shaq’ er den tidligere Lakers-stjerne sikker i sin sag.

»Det er sandt. Jorden er flad. Jo, den er,« siger Shaquille O’Neal.

Viboraaaab

Den amerikanske basketball-legende er overbevist. Han bider ikke på videnskaben. For han har jo oplevet det selv. Han har selv set, hvordan jorden er skruet sammen, når han sætter sig ind i sin vogn og kører USA tynd.

»Jeg kører fra kyst til kyst, og der er fladt. Jeg siger det bare. Jeg kører fra Florida til Californien hele tiden, og der er fladt. Jeg kører ikke op og ned i 360 graders vinkler. Og al den snak om tyngdekraft. Har du kigget uden for Atlanta for nylig og set alle bygningerne? Vil du fortælle mig, at Kina ligger under os? Kina er under os? Det er det ikke. Jorden er flad,« siger O’Neal.

NORWskihopper

Og hvis ikke du køber hans egen analyse lige med det samme, så har han endnu et godt argument til lige at få dig helt ind i folden.

»Hør her. Der er tre måder at manipulere hjernen på. Hvad du læser, hvad du ser og hvad du hører. I skolen lærer de os som det første, at ”Columbus opdagede Amerika”, men da han kom hertil, var der allerede nogle mennesker med langt hår, der røg på fredspiber. Så hvad siger det dig? At Columbus ikke opdagede Amerika,« siger Shaquille O’Neal.

SPAINevervurm

Shaquille O’Neals holdning har fået folk til at gå til angreb, for der findes nogle mennesker derude, som ikke køber NBA-legendens teori.

»'Jeg kører fra kyst til kyst, og det er fladt for mig'. Der er ignorance, og så er der Shaquille O'Neal,« skriver en bruger.

»Kære Shaquille O'Neal. Du har bogstaveligt talt fløjet rundt om jorden,« skriver en anden.

»Breaking. Donald Trump udnævner Shaquille O'Neal til chef for NASA,« skriver en tredje.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.