Lyt til artiklen

532 millioner dollar eller 3,8 milliarder danske kroner.

Det er totalbeløbet, superstjernen LeBron James rammer, efter han har underskrevet en ny to-årig aftale med NBA-holdet Los Angeles Lakers.

James har underskrevet en kontrakt løbende til 2024/25, der kan sende op til 710 millioner kroner ned i foret. De millioner lander i en kasse, der allerede er foret med over tre milliarder kroner, så med det nye papir i hånden bliver James den bedst betalte spiller i NBAs historie. Det skriver flere amerikanske medier – heriblandt ESPN og LA Times.

Brooklyn Nets-stjernen Kevin Durant har hidtil været den spiller, der i løbet af karrieren har skrabet flest penge sammen. Men den titel overtages nu af James, der kom til LA Lakers i 2018 og i 2020 vandt det mesterskab, som hidtil er stjernens eneste med klubben.

Los Angeles Lakers-stjernen LeBron James.
Los Angeles Lakers-stjernen LeBron James. Foto: Phelan M. Ebenhack
Vis mere

Med forlængelsen af kontrakten kan LeBron i sæsonen 2024/25 selv vælge at skifte til et andet hold. Men han kan også forlænge med Lakers i et år yderligere. .

Ifølge ESPN har LeBron James grundet sin alder kun haft mulighed for at underskrive en to-årig kontraktforlængelse, da han i den kommende sæson fylder 38. NBA har særlige regler for kontraktforlængelser til spillere, der har nået karrierens efterår.

Med den nye kontrakt får den 37-årige Lakers-spiller mulighed for at spille mod eller sammen med sin søn, Bronny, som i 2024 bliver mulig at drafte for NBA-klubberne.

LeBron James blev selv hentet ind i NBA i 2003, hvor han som elev på St. Vincent-St. Mary High School blev snuppet af Cleveland Cavaliers i en alder af bare 19 år.