Mikkel Kessler har endeligt fået lægernes svar på, om han er klar til at gøre comeback i bokseringen.

Og her har Mikkel Kessler fået positive svar over hele linjen. Derfor kan landets måske bedste bokser nogensinde nu for alvor gøre sig klar til at bokse comeback-kamp senere i år.

Mikkel Kessler annoncerede sine planer om at vende tilbage som bokser ved et pressemøde 31. marts, men med det forbehold, at han stadig skulle bestå en række lægetests, før han ville træde ind i bokseringen. Nu har Mikkel Kessler så fået lægernes ord for, at hans krop er klar til comeback.

Det fortæller Mikkel Kesslers manager, Allan Back, til BT.

»Mikkel har været igennem en række tests, og det har han været med succes. Mikkel har også været til en ekstra test med sine øjne for at være helt sikker, og det har taget lidt ekstra tid ved en skelelæge,« siger Allan Back og henviser til Mikkel Kesslers tidligere meget alvorlige skade på det ene øje, som en overgang truede med at sætte en stopper for bokserens karriere for år tilbage.

»Øjnene er fine, og det har alle de andre prøver også været. I forhold til hans form går det også fremad,« tilføjer manageren.

Med lægernes positive dom kan Mikkel Kessler nu se frem til et år, hvor han formentlig bliver en af de absolutte stjerner i den helt nye Super Series-turnering, selvom det endnu ikke ligger endeligt fast.

Her blev det for nyligt officielt, at Mikkel Kesslers vægtklasse, supermellemvægt, bliver den ene af to klasser, som der bokses i under Super Series-turneringen i 2017. Den anden bliver cruiservægt.

I turneringen vil det været meget sandsynligt, at Mikkel Kessler får et af få ledige 'wildcard' til at komme med i turneringen, der har en trecifret millionpulje på højkant til deltagerne, hvis det altså er det, han vil med sit comeback. Deltagerne i Super Series ventes offentliggjort i juli måned.

Hverken Mikkel Kessler eller hans promotor Kalle Sauerland har indtil nu villet tale om modstandere til den danske bokser.

Allan Back fortæller, at der endnu ikke er fastlagt en modstander eller en dato for en kamp, men at det nu er en højeste prioritet at få på plads i nærmeste fremtid.

»Nu er det vigtig, at vi finder ud af, hvad der skal ske i forhold til kampe rimeligt hurtigt. Vi er i en intens dialog med Kalle Sauerland om, hvilken vej vi skal gå nu her,« siger han.

Mikkel Kessler har muligheden for et regulært danskerbrag, hvis han ellers vil. Således har Patrick Nielsen gennem flere omgange udfordret Mikkel Kessler her i BT, men uden at den tidligere femdobbelte verdensmester har svaret tilbage på den invitation, og det virker ikke længere sandsynligt, at en kamp mod Patrick Nielsen bliver til virkelighed.