Mikkel Kessler er bekymret for fremtiden i dansk professionel boksning, der lider i mangel på en afløser for den pensionerede danske verdensmester.

Det fortæller han i dette interview med B.T. Godt nok henrykker Dina Thorslund lige nu på damesiden med et VM-bælte hos WBO, men sagen er en helt anden på herresiden, hvor mange boksere står uden kontrakter og kampe.

Samtidig er der efterhånden langt mellem tv-transmiterede boksestævner, selvom både Team Sauerland og Mogens Palle fortsat er aktive promotorer på det danske marked.

»Det er en svær branche uden tv-aftaler. Promotorerne og tv-stationerne vil gerne have én, der kan sælge med det samme. Det er ikke som før, hvor der hele tiden stod en ny klar i standen. Dengang var det Johnny Bredahl, Mads Larsen, Brian Nielsen og mig selv. Før det var der Søren Søndergaard og Gert Bo. Der var hele tiden nogen,« siger Mikkel Kessler til B.T.

Mikkel Kessler er bekymret for dansk professionel boksning. (Foto: Thomas Sjørup)
Mikkel Kessler er bekymret for dansk professionel boksning. (Foto: Thomas Sjørup)
Vis mere

Er du bekymret for dansk professionel boksning?

»Ja klart, det kan jeg godt være. Det lader også til, at Team Sauerland begynder at trække sig ud af landet. Og jeg har ikke hørt datoer for, hvornår der ellers er stævner i Danmark,« forklarer Mikkel Kessler.

Den nu 39-årige, femdobbelte, danske verdensmester savner også profiler blandt de nuværende professionelle boksere. Uden dem er det nemlig umuligt at få folk til at købe billetter til stævnerne rundt om i landet.

»Jeg tror heller ikke helt, at det er det samme med de unge i dag. Uha, så er det for hårdt, og det gider vi ikke lige. Men det er især det her med, at publikum gerne vil følge en bestemt bokser. Og når der ikke er nogen, så er det også svært,« siger Mikkel Kessler og fortsætter:

Mikkel Kessler er stoppet som professionel bokser. Der er ingen afløser lige nu på den danske scene. (Foto: Thomas Sjørup)
Mikkel Kessler er stoppet som professionel bokser. Der er ingen afløser lige nu på den danske scene. (Foto: Thomas Sjørup)
Vis mere

»Men der er unge drenge derude, som gerne vil. De kan bare ikke få en kontrakt som professionel, fordi der ikke er penge i dem fra starten. Det er jo en investering, og så er der en lille procent chance for, at de til sidst bliver til noget,« understreger Mikkel Kessler.

Et eksempel på en af de danske boksere, som lige nu står uden kontrakt og kampe er 'Kessler-lærlingen' Abdul Khattab. Og det er en udvikling, der ærgrer Mikkel Kessler.

Savner du tålmodighed med de danske boksere fra promotorerne?

»Ja, men også tv-kontrakter, så det kan løbe rundt. Jeg har trænet meget med Abdul og været i ringen med ham. Jeg vil gerne hjælpe ham, men det er svært, for man ved aldrig, hvornår han skal i ringen igen. Måske er han på, så får han at vide en uge før, at han så ikke skal bokse alligevel. Hvad skal han træne op til? Det er svært for Abdul,« siger Mikkel Kessler.

Abdul Khattab er en af de boksere, som savner kampe og en ny kontrakt. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)
Abdul Khattab er en af de boksere, som savner kampe og en ny kontrakt. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Mikkel Kessler valgte i år definitivt at stoppe som professionel bokser, da han fik sit ellers overraskende comeback ødelagt efter at være blevet smittet med borelia. Og den beslutning har han ikke fortrudt, efter han havde kæmpet en hård kamp for at komme tilbage.

»Beslutningen om at stoppe var som, at en sten faldt fra mit hjerte. Jeg prøvede virkelig, men jeg er lettet og glad for den beslutning,« siger Mikkel Kessler.

Motivationen i forhold til at gå i ringen er og bliver væk.

»Motivationen er der ikke mere. Det var jo heller ikke, fordi jeg ville have bokset fem kampe. Jeg ville måske have bokset en eller to,« fastslår Mikkel Kessler.