Ideen var sådan set god nok. Brasilianske Vogue ville lave en forside med handicappede atleter i anledning af det forestående Para-OL.

Det var metoden, der fik folk til at forbløffes og protestere.

For magasinet valgte at bruge et par ’ikke-handicappede’ modeller i kampagnen. Skuespillerne Cleo Pires and Paulo Vilhena under mottoet 'Vi er alle para-atleter’:

Efter fotosessionen er Cleo Pires og Paulo Vilhena så digitalt blevet påført fysiske handicap i form af en manglende arm og et manglende ben.

Og så væltede kritkken ind over Vogue, efter de lagde billedet ud på Instagram. Her var de mere end 5.500 kommentarer i høj grad negative:

Det ligner en hån, en forfærdelig krænkelse af etiske værdier.

  • »Hvorfor ikke rigtige para-atleter.«
  • »Helt forkert.«
  • »Trist kampagne.«
  • »Det viser, hvor effektivt, smukt og vellykket, man kan amputere folk i Photoshop.«
  • »Det vil være det samme, hvis en sort person blev repræsenterer af en hvid, der var malet sort. Smagløst og meget lidt kreativt.«

Det pudsige i sagen er, at de to skuespillere, Cleo Pires og Paulo Vilhena, rent faktisk skulle ligne to virkelige brasilianske para-atleter: Renate Leite og Bruna Alexandre.

Og de var faktisk til stede, da billederne blev taget:

Bruna Alexandra har forsvaret kampagnen:

»Jeg vil gerne gøre det klart, at jeg er stolt af at være en del af kampagnen,« skriver hun på Instagram.

Hele kampagnen er lavet af pr-bureauet Africa. Her lyder det fra art director Clayton Carneiro: »Vi vidste, at det ville være et slag i maven, men vi har gjort det for det gode i sagen. Når alt kommer til alt er der nærmest ingen, der har købt billetter til Para-OL,« siger Clayton Carneiro.

Det skulle være skulle være Cleo Pires, der har fået ideen til billedet: »Vi har gjort det for at skabe opmærksomhed om emnet, og det er lige det, der er sket.«