Laura Muir er en af de store stjerner ved VM i atletik i London. Det er hun ikke mindst, fordi hun er på hjemmebane. Men det har ikke været et nemt VM for hjemmebaneyndlingen, og torsdag aften sendte hun så chokbølger gennem de mange mennesker på stadion og hjemme bag tv-skærmene.

For efter sit 5000 meter-heat faldt Laura Muir sammen og lå bare der midt på løbebanen – besvimet. Og det fik mange til at reagere, da sikkerhedsfolkene var et godt stykke tid om at opfatte situationen og komme Laura Muir til undsætning.

»Jeg har aldrig set hende så knækket før – hverken under eller efter et løb. Jeg ved ikke, om hun overhovedet vil løbe finalen nu, hvis hun skulle klare den videre med sin tid. Hun kan knapt nok rejse sig op,« sagde BBCs ekspertkommentator, Brendan Foster, ifølge svenske Expressen.

Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

Foto: PHIL NOBLE
Vis mere

Laura Muir kom dog på benene igen, men med bare syvendebedste tid i sit heat lå det ikke lige for, at hun skulle komme i finalen. Det kom hun dog, og hun skal nu løbe finalen på 5000 meter søndag. Men lige efter løbet skulle Laura Muir lige komme til sig selv igen.

»Jeg har det okay. Der er ingen fare. Jeg skal bare lige komme mig lidt. Det her er ikke noget, jeg er vant til. Jeg er jo vant til 1500 meter. Under sidste omgang var det som om, at benene bare gik af sig selv,« sagde Laura Muir til BBC.

Den engelske løber er rangeret som nummer otte i verden på 5000 meter-distancen, og hun skal derfor have et flot løb i finalen, hvis hun skal gøre sine mange landsmænd lykkelige i London.