Lars Seier Christensen kommer ikke til at betale gildet, hvis det ikke lykkes ham og Bjarne Riis at finde en sponsor til det lukningstruede NTT-cykelhold. Det siger han til B.T.

Den danske rigmand Lars Seier Christensen og Bjarne Riis har ryggen mod muren i kampen for at redde det skrantende cykelhold NTT.

Lige nu står det uklart, om forsøget på at skabe et nyt, dansk World Tour-hold lykkes.

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis har dog ikke opgivet håbet endnu.

Der er sikkert mange, der gerne vil vide, hvad der skal ske med dit og Bjarne Riis’ cykelhold – om I fortsætter hos NTT?

»Det er der sikkert, men altså, som du også kan se, så pågår der også forskellige ting her, som i høj grad også bliver styret af Douglas Ryder (NTT's ejer, red.),« forklarer Lars Seier Christensen.

»Bjarne er jo også på plads sammen med Douglas, hvor Douglas tager forretningen, mens Bjarne tager sig af det sportslige,« fortsætter han.

Problemet for Lars Seier Christensen og Bjarne Riis er at finde en hovedsponsor eller en gruppe af pengestærke investorer, der vil betale det flercifrede millionbeløb, et professionelt World Tour-hold koster at have kørende årligt.

Hvis I nu ikke finder nye sponsorer eller investorer til cykelholdet, kommer du så til at dække millionbeløbet af egen lomme?

»Det gør jeg ikke. Det kan jeg godt sige. I Saxo Bank-dagene kom pengene jo fra markedsføring, og vi fik en international eksponering, som vi havde brug for på det tidspunkt.«

»Nu har jeg jo ikke rigtigt et firma, som har de finansielle ressourcer til markedsføring, som Saxo Bank havde dengang. Jeg har ikke et firma, der egner sig til det. Det skal komme et andet sted fra,« slår Lars Seier Christensen fast.

Dermed står det lige nu ikke klart, hvorvidt det lykkes at redde NTT-holdet, eller om Bjarne Riis og Lars Seier Christensen vælger at fortsætte på eventuelt prokontinental-niveau, indtil der er sikret tilstrækkelig økonomisk opbakning til at træde ind på World Touren igen.