René Holten Poulsen tørrer en tåre væk efter at have vundet BT Guld
René Holten Poulsen tørrer en tåre væk efter at have vundet BT Guld Foto: Henning Bagger

René Holten Poulsen blev lørdag aften hyldet i stor stil, da han løb med størstedelen af opmærksomheden ved Sport 2015 i Boxen i Herning.

Foran hele den danske sportselite blev kajak-kongen hædret for sine to VM-guldmedaljer i 2015, og det betød, at han blandt andet vandt BT Guld - udøvernes egen pris, hvor en komite på 40 af landets ypperste atleter stemmer om året største sportspræstation. Og her blev René Holten Poulsen en suveræn vinder. Og det gør den 27-årige verdensmester stolt.

»Det betyder ekstremt meget det her med, at det er andre udøvere, som har tildelt mig prisen. Det ligger der jo en stor anerkendelse i, og det gør mig rigtig glad,« siger René Holten Poulsen, der også blev kåret som 'Årets Sportsnavn' - en pris, Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund uddeler.

DR Sport 2015

Selvom han var kongen af Boxen, kongen af sportsåret 2015 og kongen af hele Sportsdanmark denne lørdag aften, mente René Holten Poulsen dog selv, at han kunne have gjort tingene bedre i det forgangne år.

»Jeg har haft et rigtig godt år. Men det har ikke været perfekt. Jeg ville gerne have vundet tre gange VM-guld, men det missede vi i toerkajakken (på 1000 meter sammen med makkeren Nils Boe, red.) på grund af en diskvalifikation, og det irriterer mig. Derfor føler jeg også, der er mere at komme efter. Jeg vil gerne prøve det her med at vinde tre VM-guld, og jeg tror, det er muligt,« siger Holten Poulsen, der vandt guld i enerkajak på 500 og 1000 meter ved VM i Milano.

DR Sport 2015

Måske derfor havde 'Powerhouse', som han kaldes, heller ikke sat næsen op efter det store inden sportens store gallafest.

»Før showet havde jeg ikke regnet med noget, jeg havde selvfølgelig håbet, men jeg tror, at andre havde højere forventninger end mig selv. Det var næsten som om, at mange andre ville blive meget mere skuffet end mig selv, hvis jeg ikke vandt.«

BM

Nu er der OL i Rio til sommer - hvad er dit mål der?


»Det er at være så godt forberedt som muligt. Jeg er godt klar over, at nu vil en masse forvente, at jeg er det bedste danske medaljebud, og nu vil de sige, at jeg skal vinde guld og så videre. Men det tager jeg stille og roligt og fokusere på, at jeg skal være så godt forberedt som muligt. Det er ikke sådan, at resultaterne i 2015 er slettet, men de er lagt bag os nu, og man starter forfra,« siger René Holten Poulsen.

DR Sport 2015

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.