Eremitageløbets ambassadør, skuespilleren Paw Henriksen, elsker Dyrehaven og løbet i nationalskoven. Han har deltaget siden 1991 med få pauser og glæder sig til motionsfesten søndag 8. oktober.
Eremitageløbets ambassadør, skuespilleren Paw Henriksen, elsker Dyrehaven og løbet i nationalskoven. Han har deltaget siden 1991 med få pauser og glæder sig til motionsfesten søndag 8. oktober. Foto: Peter Fredberg

En travl sæson fra august til maj med fire teaterforestillinger lige efter hinanden foruden film og tv. Så er det en fordel at være i god fysisk form. Og det er Paw Henriksen.

Den konditionsstærke skuespiller er vild med sport og kan dårligt forestille sig en tilværelse uden for scenen uden sine tre favoritter, cykling, boksning og løb.

»Det kan være svært at passe træningen ind i de mest travle perioder. Jeg prøver, så godt jeg kan. Jo bedre form, jeg er i, jo sjovere er det at spille teater. Man bliver lidt skarpere på scenen og foran kameraet,« siger han.

Paw Henriksen, 42, har siden 1991 med få pauser deltaget i Eremitageløbet sammen med flere familiemedlemmer og er ambassadør for verdens ældste motionsløb, som søndag 8. oktober afvikles for 49. gang.

520248964.jpg

»Der er ikke noget, der slår Dyrehaven. Naturen, atmosfæren, skovens historie. Jeg glæder mig hvert år til Eremitageløbet,« siger han.

Paw Henriksen har en personlig rekord på 53.17 minutter for de knap 13,3 kilometer på den smukke og krævende rute gennem nationalskoven.

»Nu må vi se, om jeg kan slå den. Jeg overvejer at løbe Copenhagen Half Marathon 17. september. Det ligger perfekt tre uger før Eremitageløbet. Får jeg en dårlig tid i Dyrehaven, er det Rolling Stones’ skyld. Jeg skal se dem i Parken 3. oktober. Jeg er vild med dem,« ler han.

Paw Henriksen var i sine første teenageår med egne ord »en voldelig rod fra Greve«, men boksning ændrede hans liv totalt og reddede ham fra en kriminel løbebane.

1

»Jeg har meget at takke boksningen for. Den var også starten på min interesse for løb, som indgik i den daglige træning,« siger skuespilleren, som var en talentfuld weltervægter, boksede godt 30 kampe og var med i Team Danmarks talentgruppe.

I sin seneste forestilling, en blændende solopræstation i ”Mig og Tyson” på Teater Grob på Nørrebro, hvor teater og fascinationen af boksning smeltede sammen på virtuos vis med Mike Tysons skæbne og forstadsroden Paw selv som omdrejningspunkter, viste han i slutscenen, at han ikke har glemt boksekunsten. En sparringspartner dukkede pludselig op, og scenen blev forvandlet til en boksering med et medlevende publikum omkring tovene.

»Jeg var nødt til at være i form til den rolle,« siger Paw Henriksen med et skævt smil.

Han er uddannet på Statens Teaterskole i 2000 og fik samme år sit gennembrud i tv-serien ”Hotellet”. Han har senere været med i bl.a. ”Krøniken”, ”Anna Pihl” og ”Mercur”, og senere i år kan man opleve ham i DRs dramaserie ”Herrens Veje” og ”Julekalenderen” på TV2. Af filmroller kan nævnes ”Kinamand”, ”Karlas kabale” og ”Familien Jul”. Til oktober kommer ”Mens vi lever”.

anders

Privat bor han på Østerbro med kæresten Frederikke, som nedkommer med familiens førstefødte i august.

For syv år siden blev Paw Henriksen opereret for en livstruende kronisk tarmlidelse, colitis ulcerosa. Et smertehelvede, hvor han tabte 16 kilo og længe svævede mellem liv og død.

»Jeg har altid mavesmerter og må finde mig i at skulle på toilettet 10-15 gange om dagen. Men det kunne være værre. Har jeg ni gode dage ud af ti, kan jeg leve med en dag, hvor jeg sætter mig lidt for mig selv. Når man har været så tæt på at dø, som jeg har, ændrer det ens måde at tænke på,« siger han.

Eremitageløbet arrangeres af Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT. Læs mere og tilmeld dig Familien Danmarks motionsløb nr. 1 på elob.dk.

Kom og løb med på den klassiske rute i Dyrehaven. Læs mere og tilmeld dig den 49. udgave af løbet, der startede motionsbevægelsen, på www.elob.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.