Søndag er der løbefest i København, så det er om at forberede sig godt, hvis man skal ind, ud eller rundt i hovedstaden.

Copenhagen Marathon sender 11.000 løber gennem København, mens store mængder tilskuere hujer dem frem, men det skaber også et trafikalt forhindringsløb for alle i området.

Ruten går gennem Indre By, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg, og der er spærret for trafik mellem klokken 7 og 16.30. Men der er en klar aftale om at åbne så hurtigt som muligt.

»Vi forventer en god afvikling af løbet, og vi kommer til at være til stede i passende omfang,« siger ledende politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi.

»Trafikanter og beboere i områderne langs ruten vil nok opleve nogle trafikale udfordringer på grund af spærrede veje, men vi har aftalt med arrangørerne, at afspærringerne bliver ophævet lige så snart, det kan lade sig gøre,« siger politiinspektøren.

I flere gader er der parkeringsforbud fra tidligt søndag morgen og til om aftenen, hvilket beboerne bliver gjort opmærksom på.

Det er ikke tilladt at færdes på ruten, men det er dog muligt at krydse den flere steder.

Det store maratonløb afvikles samme dag som Superliga-braget mellem Brøndby og FCK, og for fans bosat i København kan det være en god ide at parkere sin bil uden for afspærringen i god tid eller søge mod offentlig transport.

Den kamp begynder klokken 16.

Her kan ruten ses.
Her kan ruten ses. Foto: Copenhagen Marathon
Vis mere