Den italienske sportsjournalist Diletta Leotta fik i efteråret hacket sin telefon, og det medførte, at dybt private nøgenbilleder af journalisten blev lækket på nettet. Nu fortæller hun for første gang om den forfærdelige oplevelse.

I Italien er hun en kendt personlighed med mange følgere på de sociale medier, og til daglig dækker hun den italienske Serie B for Sky Sports - blandt andet med den italienske journalist Gianluca Di Marzio, der er kendt for at have fingeren på pulsen, når det kommer til transfermarkedet i Italien.

Men en dag i efteråret krakelerede hverdagen for værtinden, da hun indså, at hackere havde fået adgang til hendes private billeder. Billeder, som hele verden nu fik at se.

Siden har hun undgået at snakke om hændelsen. Indtil nu, hvor hun går i detaljer om, da hendes verden blev slået i stykker.

»Min telefon ville ikke stoppe med at ringe, beskeder fra WhatsApp. Jeg græd ikke til at starte med. Jeg fandt styrke, jeg ikke vidste, jeg havde. Men efter tre dage, så gik jeg ned,« siger hun ifølge Daily Mirror.

Da balladen var på sit højeste i september, oplevede Leotta dog stor opbakning fra nær og fjern. Blandt andet fra den kontroversielle italienske angriber Mario Balotelli.

»Alle har ret til at gøre, hvad end de vil med deres krop. For godt og ondt. Folk, der har misbrugt den her situation, er nogle røvhuller,« skrev han til værtinden på Twitter i en støttebesked.

Selv insisterer Leotta på, at de fleste af de lækkede nøgenbilleder er falske, og hun sender også en besked til andre, der har oplevet det samme, som hun gennemgik.

»Billederne har jeg måske sent til én, men jeg har ikke set dem i mange år. Jeg troede, jeg havde slettet dem. Jeg vil ikke engang beskrive dem som særlige sexede. Jeg blev bekendt med, at de var en del af min private arkiv, så nogen må have hacket min iCould-konto med vilje, siger hun og tilføjer:

»Jeg vil gerne sige til de piger og drenge, der har oplevet det samme: I skal ikke føle jer skyldige. Alle har ret til at gøre, hvad de vil med deres tilværelse, deres privatlive og deres mobiler,« lyder opfordringen fra Leotta.