Svenske William Poromaa kæmpede med om sejren til trods for en frygtelig smerte i den canadiske kulde, som ramte ham på en af de værst tænkelige steder.

Han spurtede med om sejren, men langrendsløberen måtte til sidst se sig slået af fire nordmænd i massestarten i klassisk stil, som var 20 kilometer lang.

Han lå i sneen i store smerter, da han kom over målstregen i canadiske Canmore i voldsomme frostgrader. Han kunne til sidste rejse sig og blev hjulpet over i lægeteltet.

Svenske Expressen fik en snak med William Poromaa efter løbet, hvor han afslørede, at han kæmpede med store smerter i et forfrossent kønsorgan:

William Poromaa fører an på ruten.
William Poromaa fører an på ruten. Foto: Jean-Christophe Bott/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg fik nærmest et panikanfald. Det var forfærdeligt. Jeg troede ikke, det ville være så slemt,« siger William Poromaa til det svenske medie.

Den svenske langrendsveteran Calle Halfvarsson har været i samme smertehelvede med en frossen penis, som landsmanden William Poromaa i samme disciplin tidligere på sæsonen.  William Poromaa mente før, at landsmanden overdrev smerten, men det gør han bestemt ikke mere.

»Jeg har troet, at dem, der har oplevet det, de overdrev, men for pokker det gjorde ondt. Det var en forfærdelig oplevelse. Det var ikke sjovt,« siger William Poromaa til Expressen.

Han fortæller videre til mediet, at han har det meget bedre nu, og at han var tilfreds med femtepladsen i weekendens massestart.