I dag blev den store spareplan for DR præsenteret af generaldirektør Marie Rørbye Rønn. Her kom det frem, at DR’s sportsdækning bliver hårdt ramt af sparekniven.

Ifølge freelancejournalist Henrik Fallesen, som er tilknyttet DR Sporten, er det fra årsskiftet slut med sportsnyheder på flow-tv og i radioen. Denne oplysning bekræftes af B.T.s kilder.

»Mine tanker går især til mine kolleger, som flyttede fra København til Aarhus, og som i dag kan se, at sportsnyhederne på tv og radio bliver nedlagt fra årsskiftet,« skriver Henrik Fallesen på Twitter, som tilføjer, at det populære fodboldprogram 'Fodboldmagasinet', som sendes hver søndag, ikke stopper.

I dag sendes der sportsnyheder på DR1 i forbindelse med de to tv-aviser. Fremover skal DR Sporten, ifølge B.T.s oplysninger, være en såkaldt input-redaktion, som byder ind med historier til nyhedsudsendelserne på lige fod med for eksempel økonomiredaktionen.

Denmark's Michael Valgren (L) and Great Britain's Christopher Froome ride during the 21st and last stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race between Houilles and Paris Champs-Elysees, on July 29, 2018. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
Denmark's Michael Valgren (L) and Great Britain's Christopher Froome ride during the 21st and last stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race between Houilles and Paris Champs-Elysees, on July 29, 2018. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD Foto: JEFF PACHOUD
Vis mere

Generaldirektør Marie Rørbye Rønn afslørede på et pressemøde, at der desuden bliver skruet ned for dækningen af nogle af de største sportsbegivenheder såsom Tour de France.

»Vi kommer stadig til at have de samlende sportsbegivenheder med bred international interesse. EM og VM i fodbold for eksempel. Eller OL. Men når vores rettigheder til Tour de France og Champions League i håndbold stopper, så bliver de ikke forlænget,« siger generaldirektøren.

Kun 12 procent af DR’s budget skal fremover bruges på områderne sport, underholdning og livsstil og udenlandsk fiktion, kom det desuden frem på pressemødet.

»Sport er stadig en utrolig vigtig genre for os. Men vi kommer til at fokusere den yderligere. Der er tale om store besparelser,« siger Marie Rørbye Rønn.

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, fremlægger en spare- og udviklingsplan for Danmarks Radios medarbejdere i DR Byen i København, tirsdag den 18. september 2018.
DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, fremlægger en spare- og udviklingsplan for Danmarks Radios medarbejdere i DR Byen i København, tirsdag den 18. september 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Hun blev efterfølgende direkte adspurgt om, hvordan besparelserne kommer til at ramme DR’s sportsredaktion, som i januar flyttede fra København til Aarhus:

»Jeg kan ikke svare dig på nøjagtigt, hvordan afskedigelserne ender. Det er selvfølgelig hårdt, at sporten og Aarhus bliver ramt af de her besparelser. Det kan ikke undgås, at der rammer utroligt bredt. Men vi har lavet en prioriteret besparelse, som vi mener er rigtig.«

I alt nedlægges der i DR 375 til 400 stillinger, heraf cirka 25 chefstillinger. I alt gennemføres der besparelser for 420 millioner kroner om året.

De ansatte har frist til 24. september til at søge en frivillig fratrædelsesordning. 10. oktober vil der blive sat navn på, hvem der skal fyres.