Den danske badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen vandt søndag eftermiddag sin anden Super Series-turnering i karrieren, da han tog sejren i French Open.

I en tæt finale slog Jan Ø. Jørgensen japanske Kenichi Tago i to sæt med 21-19, 23-21.

Det var Jan Ø's første finale ved en Super Series-turnering i tre år, siden han vandt Denmark Open i 2010. Og det var en veloplagt dansker, der gik ind til finalen for at få endnu en turneringssejr på CV'et.

Med knyttet næve og godt aggressivt spil lagde Jan Ø. flot ud ved flere gange at komme frem på banen og slå bolden i gulvet.

Danskeren kom dog bagud med 4-8 i første sæt, men formåede at komme tilbage, og siden fulgtes de to spillere i et tæt første sæt.

Kenichi Tago var gennem sættet foran med to point, men det var alligevel Jan Ø. Jørgensen, der fik den første sætbold, og den udnyttede han, da japaneren sendte bolden ud. Linjedommeren havde først dømt bolden inde, men hoveddommeren ændrede kendelsen, og så gik første sæt til Jan Ø.

Andet sæt var lige så tæt som første. Jan Ø. Jørgensen kom godt ud og vandt flere tætte dueller. De to spillere var igen helt lige igennem sættet og skiftedes til at føre med et enkelt point.

Da det hele skulle afgøres, var det dog danskeren, som var skarpest. Ved stillingen 22-21 havde Jan Ø. Jørgensen matchbold, og den valgte japaneren at skyde langt ud af banen, og så kunne danskeren hæve armene som vinder French Open.

Det var da også en glad dansker BT fanget efter sejren.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad og stolt. Konkurrencen er sindssygt hård på herresingle, så det her vidner om, at jeg gør det rigtige, siger jan Ø. Jørgensen til BT og fortsætter.

- Efter at jeg var i finalen i China Masters her for en måned siden, så havde jeg et uofficielt mål om at nå en finale i en af de sidste turneringer i året, og det lykkedes. At jeg så lige frem kunne vinde, det er rigtig fedt, siger Jan Ø. Jørgensen til BT.

Sejren var Jan Ø. Jørgensens anden på Super Series-touren, og danskeren tror da også, at det hjalp ham i den tætte finale.

- Jeg får spillede næsten alle slag i de afgørende perioder på en god måde, og jeg tør at gøre nogle ting, som jeg ikke har gjort i noget tid. Tago ville også rigtig gerne vinde, fordi han ikke har prøvet det før, og han kommer til at overplacere lidt i nogle situationer. De to ting gjorde udslaget i de afgørende situationer, siger Jan Ø. Jørgensen.