Horsens IC spillede sig i pokalfinalen med sejr over Næstved og møder Bakken Bears i Horsens 8. februar.

Horsens IC blev søndag klar til pokalfinalen i basketball i en intens affære, hvor der i slutfasen var spænding, inden Horsens tog fra.

Fire minutter før tid var Horsens foran mod Team FOG Næstved med et enkelt point, men formåede at vinde opgøret 86-78.

Dermed bliver finalen et opgør mellem de forsvarende mestre fra Horsens og Bakken Bears, som fredag blev klar til finalen med en sejr på 102-95 over Randers Cimbria.

Horsens og Bakken Bears mødtes senest i pokalfinalen i 2016, og dengang sejrede aarhusianerne.

I fjor blev Horsens IC pokalmester med en sejr på 105-70 over Svendborg Rabbits, mens Bakken Bears tog titlen i 2018.

Horsens IC har været i finalen fem gange i de seneste seks sæsoner, og klubben får fordel af hjemmebane, da pokalfinalerne hos både herrer og damer afvikles i Forum Horsens 8. februar.

Opgøret var ganske lige i de to første perioder, og Horsens gik ind til tredje periode foran 45-38, og inden sidste periode lød føringen på ti point.

Næstved fik dog genoplivet spændingen i fjerde periode med en reducering til 59-63, og det blev også 68-69 med fire minutter igen i den højintense afslutning.

Horsens bevarede dog overblikket i slutfasen og sikrede sig billetten til pokalfinalen med en sejr på otte point.

Vedran Borovcanin blev topscorer for Horsens med 22 point.

Hos Næstved stod Christian Terrel for 18 point.