2019 kan blive et godt år for bokseren Patrick Nielsen, der formentlig står over for en revanche mod stjernen Arthur Abraham.

Patrick Nielsen bruger ikke julen på gaver og tung julemad i år.

Formen skal toptunes. For i marts venter der efter alt at dømme en revanche mod den tidligere verdensmester Arthur Abraham. Og denne gang skal der ikke være tvivl om, hvem der står som vinder, slår Patrick Nielsen fast.

»Mine forventninger til 2019 er tårnhøje. Jeg føler, at jeg har været nede at skrabe bunden, og nu kan jeg mærke efter min seneste kamp mod Abraham, at jeg kan blande mig i toppen. Jeg skal bare være mere fokuseret og seriøs, end jeg tidligere har været,« siger Patrick Nielsen i dette interview med B.T.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Træningen midt i højtiden er ikke noget, Patrick Nielsen ærgrer sig over.

»Jeg skal træne og sparre hen over jul og nytår. Jeg fejrer kun julen for min søns skyld, men ham har jeg ikke i denne omgang, så jeg ved ikke, hvorfor jeg så skulle fejre den,« siger han og fortsætter:

»Jeg fejrer heller ikke min fødselsdag længere. Jo, hvis mine forældre laver morgenmad, kører vi derud, men ellers ikke. Det siger mig ikke rigtig noget. Man bliver bare et år ældre og kommer et skridt tættere på døden.«

De seneste år har Patrick Nielsen været 'årets gæst' i bokseringen. En problematisk håndskade og en generel nedgang i Team Sauerland-stævner i Danmark har gjort det svært at komme ind i en god rytme.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Men det skal der laves om på i 2019.

»Når jeg vinder mod Arthur Abraham, vil jeg rigtig gerne holde mig aktiv igen. Jeg vil bare i gang med at bokse og komme tilbage. Derfor satser jeg på, at det bliver et stort bokseår. Alt er stort set på plads, og jeg glæder mig allerede til at komme i ringen igen,« siger Patrick Nielsen.

Og der er ikke plads til flere nederlag på rekordlisten, som p.t. tæller tre af slagsen, men også 29 sejre som professionel.

»Alt skal vindes, og nu ved jeg, hvordan det er at være helt nede. Jeg elsker at bokse, og det er det, jeg kan finde ud af. Der er ingen plan B. Jeg skal toppe nu,« forsikrer Patrick Nielsen.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Det så ellers sort ud for Patrick Nielsen, da han blev offer for en brutal knockout i London 14. oktober 2017 mod bokseren John Ryder.

Men nederlaget var efterfølgende med til at tænde ilden i den danske bokser.

»Jeg ramte bunden i England, men så lavede jeg et brag af en kamp i Tyskland mod en meget bedre modstander end John Ryder. Arthur Abraham har været dobbelt verdensmester og er stadig en knockout-bokser,« siger Patrick Nielsen og fortsætter:

»Efter London vågnede jeg op. Jeg indså, at jeg blev nødt til at leve og ånde boksning, hvis jeg skulle blande mig i toppen. Og det har jeg ændret, så nederlaget var på en måde sundt for mig. Nederlaget til Ryder har kun gjort mig stærkere. Det er ikke noget, jeg ønsker at prøve igen, så jeg skal være i meget bedre form. Man ved, at det kan ske, og man tager jo chancen, hver gang man går op,« konkluderer han.

Den 28-årige bokser har tidligere haft en VM-kamp som mellemvægter i Rusland, han har flere internationale og intercontinentale titler, og opgøret mod Arthur Abraham skæppede da også i kassen.

Men man tager fejl, hvis man tror, at Patrick Nielsen er rig. Kassekampen mangler endnu. Selvom penge er et naturligt omdrejningspunkt i professionel boksning, så betyder det ikke alt lige nu.

»Selvfølgelig er der en trækkraft i pengene. Det er klart. Men lige nu bokser jeg for at udleve min drøm. Jeg skal have et rigtigt VM-bælte og kunne kalde mig verdensmester i et stort forbund, før jeg stopper med at bokse, og det kommer jeg et stort skridt hen imod, når jeg har slået Arthur Abraham,« slår Patrick Nielsen fast.

Selv om han egentlig har manglet kampe, så har det ikke skortet på udfordringer fra sultne danske boksere.

Jeppe Morell, Lolenga Mock og promotoren Mogens Palle har udfordret og tilbudt Patrick Nielsen flere kampe.

Men indtil nu har Patrick Nielsen ikke engang svaret på de mange tilbud.

»Folk kan bare udfordre, men når det gælder sådan nogle kampe her i Danmark, så skal der rigtig mange penge på bordet, før jeg gider. Jeg får intet ud af at møde nogen, der er så langt nede på ranglisten. Nu skal jeg formentlig møde Abraham, og det er sådan nogle kampe, jeg vil bokse på internationalt plan,« siger Patrick Nielsen og tilføjer:

»Det er ligesom alle de der internetkrigere, der sidder og skriver alt muligt. Det ryger ind ad det ene øre og ud af det andet.«

Han glæder sig dog over, at dansk professionel boksning lige nu ser ud til at være i fremgang.

»Jeg ser egentlig, at dansk boksning godt kan begynde at blomstre igen. Der er begyndt at komme flere promotorer og mange flere stævner. Men samtidig skal der være et navn, der kan trække det hele,« konstaterer Patrick Nielsen.