Lyt til artiklen

Hun er femdobbelt olympisk guldvinder og generalsekretær for den Russiske Olympiske Komité (ROC).

Men nu har russiske Anastasia Davydova fået nok og er flygtet ud af Rusland.

Det oplyser nyhedsbureauet Tass.

Da Putin meddelte sin delvise mobilisering af den russiske hær, hvor omkring 300.000 mænd blev indkaldt til hæren, har russere flygtet i massevis ud af landet.

Satellitbilleder har vist, at der er flere kilometer lang kø ud af Rusland. Men det er ikke kun mænd i den værnepligtige alder, der har taget flugten. Nu har en af landets helt store sportsnavne også taget flugten.

Anastasia Davydova har vundet hele fem OL-guldmedaljer for Rusland i synkronsvømning og har som nævnt en helt central rolle i ROC. Derfor er det lidt af en mavepuster for præsident Vladimir Putin, der i forvejen er dybt frustreret over sanktionerne mod Rusland i sportens verden.

»Jeg bemærker, at de hårde sanktioner mod vores land påvirker mange områder, herunder elitesport. Russiske udøvere mister muligheden for at repræsentere deres land, og Rusland ignoreres i de internationale organisationer og foreninger,« skriver Putin i et statement på Kremls hjemmeside.

Det russiske statsapparat har fået trumfet igennem, at russiske atleter ikke må rejse til udlandet for at deltage i træningslejre. Og det fik bægret til at flyde over for Anastasia Davydova.

Ifølge det normalt velinformerede medie Inside The Games skal hun have informeret sine kolleger i svømmehallen i Moskva om sin beslutning, inden hun forlod landet.

Nyhedsbureauet Tass skriver, at hun ikke har opsagt sin rolle som generalsekretær, men at hun heller ikke har planer om at vende tilbage til Rusland.

I øjeblikket er der ingen information om, hvilket land Anastasia Davydova er flygtet til.