Lyt til artiklen

»Jeg gjorde alt i min magt for at finde hende, men jeg formåede ikke at finde hende i live.«

Sådan skriver Jim Morrison i et hjerteskærende Instagram-opslag, efter han tirsdag mistede sin kæreste, den verdenskendte bjergbestiger Hilaree Nelson, i en klatreulykke ved Manaslu-bjerget i Nepal.

Hun forsvandt efter et fald ned i en sprække på mere end 600 meter ved Manaslu-bjerget, der er verdens ottende højeste med sine 8.163 meter.

Jim Morrison var med sin kæreste på den skæbnesvangre tur. I opslaget hylder han Hilaree Nelson og fortæller om det drama, der udspillede sig på bjerget.

Foto: SUNIL PRADHAN
Vis mere

Morrison skriver, at det gik helt galt, da de skiftede fra at klatre til at stå på ski. Efter et par sving startede en lavine, og Hilaree Nelson blev fejet ned ad den og faldt ned igennem en smal sprække.

»De sidste to dage brugte jeg på at søge efter hende fra luften i en helikopter. Endelig fandt jeg hendes lig med god hjælp fra Mingma Tenzi Sherpa,« skriver Jim Morrison, der også sætter nogle ord på det savn, han nu skal leve med:

»Savnet er ubeskriveligt, og jeg er nu fokuseret på at tage mig af hendes børn og hjælpe dem fremadrettet. Hilaree er den mest inspirerende person i mit liv, og nu vil hendes energi guide vores samlede sjæle. Fred være med os alle. Jeg er knust over tabet af hende,« slutter han i det rørende opslag.

Hilaree Nelson anses som en af sine generations mest produktive bjergbestiger, da hun gennem to årtier har gennemført mere end 40 ekspeditioner.

Hilaree Nelson blev kun 49 år gammel og efterlader sig sin kæreste, Jim Morrison, og to sønner.