Lotte Friis og Jeanette Ottesen Gray afliver rygterne om kold luft og krig i klorvandet mellem Danmarks to svømme-dronninger.

 Det er et hårdnakket rygte, der med jævne mellemrum dukker op til overfladen i svømmemiljøet: Forholdet mellem verdensmestrene Jeanette Ottesen Gray og Lotte Friis er kørt af sporet, og der er iskold luft mellem Danmarks to største svømmestjerner.

Men intet kunne være mere forkert, lyder det fra Lotte Friis og Jeanette Ottesen Gray, der lige er steget op af vandet efter træningen tirsdag aften i Bellahøj.

Hvorfor tror I, at de her rygter bliver ved at komme igen?

Ottesen: Jeg tror, folk synes det er spændende. Alle ved, at vi ikke er slyngveninder. Men det er heller ikke fordi, vi hader hinanden. Vi er kolleger, vi træner sammen, vi har det fint sammen.

Friis: Vi er rejsekammerater...

Ottesen: ...og har været i Brasilien sammen. Det er noget pjat. Bare fordi man ikke er slyngveninder, så skal det gøres til noget stort. Jeg synes, vi har et godt forhold. Specielt det sidste halvandet års tid, efter jeg er begyndt at træne i Bellahøj, er det kun blevet bedre og bedre.

Friis: Det er latterligt, at der bliver skabt splid og tvivl i svømmemiljøet. Vi respekterer og accepterer hinanden. Jeg respekterer Jeanette for alt det, hun har lavet i sin svømmekarriere.

Som det er nu, er der tvivl om, hvorvidt Danmarks største svømmestjerner kan fungere i samme bassin. Hvordan er jeres indbyrdes forhold?

Friis: Vi har det fint sammen. Desuden har vi stort set ikke set hinanden siden OL. Det her er kun vores anden træning sammen siden. Jeg har været ude at rejse, og Jeanette har travlt med ’Vild med dans’. Det har måske fået snakken til at gå på nogle af klubholdene.

Ottesen: Hvordan kan man være uvenner, når man ikke har set hinanden i halvanden måned? Vi har vidt forskellige programmer. Jeg har lagt min træning helt om, og Lotte har en drøm om at komme ud og prøve noget nyt (træningsophold i Frankrig, red.) Mere er der ikke i det.

Lotte Friis, hvorfor har du bedt om ikke at træne i samme bassin som Jeanette?

Friis: Jeg har aldrig sagt sådan noget, jeg aner ikke, hvor det kommer fra. Selv hvis vi var arvefjender, ville jeg aldrig sige sådan noget. Det kan jeg ikke forlange. Jeg aner ikke, hvorfor jeg skulle bede om sådan noget.

Ottesen: Det er et fjollet rygte, for til træning svømmer vi slet ikke det samme. Vi ligger ikke engang på samme bane, fordi Lotte svømmer noget helt andet. Jeg har brug for træning med andre personer end ’tonser-Lotte’ der hele tiden overhaler mig og tonser derudaf. Al den snak er komplet nonsens.

Det siges, at jeres forhold kørte af sporet i tiden op til OL. Hvad skete der?

Friis: Jeg kan kun komme i tanke om en ting. En dag kort før OL havde jeg et vredesudbrud mod Jeanette, det var ikke i orden. Men når vi er så nervøse og har trænet hårdt så længe, så hænger nerverne uden på tøjet. Der skal ikke meget til, før man bliver skubbet over grænsen. Vi har snakket det igennem, jeg havde bare en dårlig dag og har sagt undskyld. Jeanette sagde nogle ting, der gnubbede mig forkert, men det bliver interessant, fordi Jeanette og jeg er verdensmestre.

Ottesen: Jeg havde helt glemt episoden. Jeg tror, det var fem dage før OL. Der skal ikke noget til, før det hele flyder over, og man går amok på det tidspunkt. Men jeg tog fat i Lotte, og vi snakkede stille og roligt om det i stedet for at råbe igen.

Friis: Det er jeg glad for, for ellers kunne det være gået galt. Hun havde overskuddet der. Det var bare mig, der havde en dårlig dag, og Jeanette havde overskud.

Ottesen: Skal vi så også nævne alle de gange, jeg har haft en dårlig dag med Rikke (Møller Pedersen) eller Pernille (Blume) eller Paulus (Wildeboer)? Det er bare interessant, fordi det er mellem Lotte og mig. Men der er ingen, der sladrer om den fede tur, vi havde til Brasilien sammen i foråret. Vi boede på værelse sammen og hyggede os vildt meget. Jeg tænkte ’wauw, vi er totalt veninder for en uge’.