Især ét Eremitageløb glemmer Jens Rasmussen aldrig. Det er det eneste, han ikke var med i.

Han havde for længst fået sit startnummer tilsendt, men seks dage før løbet i 1982 blev han involveret i et færdselsuheld.

I bil kolliderede han med en bus og knuste knæskallen på højre ben.

Derfor er det ”kun” 49. gang, den 70-årige fighter fra Måløv er med i Dyrehaven, når Eremitageløbet søndag 7. oktober fejrer 50 års jubilæum.

»Jeg ville gerne have været 50 års jubilar i år og er selvfølgelig ked af, at jeg måtte springe over i 1982, men ærgrelsen har været værre. Var uheldet i 1982 bare sket et par uger tidligere, så var jeg humpet igennem på krykker,« siger han.

Eremitageløbet.
Eremitageløbet.
Vis mere

Jens Rasmussen havde kun trænet i få måneder før debuten i 1969.

»Jeg kan huske de første ture i løbeskoene. Jeg var helt færdig efter få minutter. Men det gik hurtigt fremad. I 1973 løb jeg på 46.24 på den lange rute på knap 14 kilometer, og året efter blev jeg nr. 4,« siger han.

Overbelastningsskader i knæet har de senere år drillet ham, men selv om han ind imellem må ned i gåtempo, er de 13,3 kilometer ikke noget problem.

»Jeg løbetræner tre gange om ugen med min kone, Karin, og om lørdagen bader jeg i Søndersø i Værløse sammen med to kammerater. Vi er vinterbadere,« siger han.

Eremitageløbet.
Eremitageløbet.
Vis mere

Den tidligere håndboldpige Karin Pagaard vandt Eremitageløbets kvindeklasse i 1973 og 1974.

Ægteparret er medlemmer af Rødovre AC, og begge har været kåret af B.T. som ”Årets Eremitageløber”. Han i 2009 og hun i 2015.

»Eremitageløbet og løbetræningen har været en vigtig del af vores liv,« siger Jens Rasmussen.

Læs mere og tilmeld dig Eremitageløbet på elob.dk. Alle tilmeldte får en flot jubilæums-t-shirt, og i målet hænger arrangørerne fra Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og B.T. en stor og unik jubilæumsmedalje om halsen på deltagerne.