I kølvandet på indendørs atletik-EM er fire danskere testet positive for coronavirus, oplyser Dansk Atletik.

En række atleter er i kølvandet på indendørs atletik-EM i Polen konstateret smittet med coronavirus.

Fire danske atleter er blevet testet positive efter hjemkomsten til Danmark.

Det oplyser Dansk Atletik (DAF) torsdag i et opslag på Facebook, hvor elitechef Bo Overgaard forklarer nærmere om omfanget.

- I den danske trup på i alt 20 deltagere (15 atleter og 5 stabsmedlemmer) er der fire atleter, som umiddelbart efter hjemkomst fik en positiv covid-19-test, og derfor p.t. er i forlænget isolation efter myndighedernes retningslinjer.

- De nævnte atleter er: Kristian Uldbjerg Hansen, Mikael Johnsen, Jakob Dybdal og Joel Ibler Lillesø.

- Alle fire atleter har enten ingen eller meget få symptomer, og de melder alle, at de er ved godt mod, lyder det fra elitechefen i opslaget.

Inde-EM sluttede 7. marts, og der var under stævnet ingen konstaterede danske smittetilfælde. De kom først efterfølgende.

- Set med danske briller fik vi fra dansk side et rigtig fint sportsligt udbytte med hjem fra Torun, og så fik vi også testet vores interne procedurer i forbindelse med diverse covid-19-foranstaltninger.

- Internt i atletikmiljøet er det efterhånden også klart, at der i Holland, Italien, Frankrig, England er flere deltagere, der er konstateret smittet med covid-19 efter hjemkomst, oplyser Bo Overgaard.

Alle de danske atleter kørte hjem i lejede biler, og de fire smittede atleter har kontaktet Styrelsen for Patientsikkerhed, som står for smitteopsporing.

Ingen andre på EM-holdet er smittet med coronavirus, oplyser forbundet.

- Endelig har vi i de seneste dage haft fokus på at sikre os, at der ikke er flere på holdet, der er smittet med covid-19 - og denne sikkerhed har vi nu, og derfor meldingen til hele atletik-Danmark, forklarer Bo Overgaard.

/ritzau/