Lyt til artiklen

Et slagsmål på en natklub endte i en sand tragedie.

En 18-årig mand blev tævet ihjel af flere spillere fra det samme rugbyhold. Nu er fem af spillerne idømt en livsvarig fængselsdom, og tre andre har fået en dom på 15 år hver for deres rolle i den forfærdelige hændelse.

Det skriver Buenos Aires Times.

Overfaldet på Fernando Baez Sosa, der fandt sted for tre år siden på en natklub i den argentinske kystby Villa Gesell, siges at have haft racistiske undertoner. Det 18-årige offer kom nemlig fra en familie, der migrerede fra Paraguay til Argentina

Foto: JUAN MABROMATA
Vis mere

I januar 2020 udbrød der et slagsmål på en natklub, og deltagerne i slagsmålet blev tvunget til at forlade stedet. Fernando Baez Sosa blev væk fra sine venner efter dette og blev herefter angrebet af otte personer – alle spillere fra det samme rugbyhold.

Fernando Baez Sosa blev angrebet bagfra, hvorefter han modtog flere spark og slag, der var så voldsomme, at han døde af sine kvæstelser. Ifølge vidner skulle den omkomne 18-årige mand også være blevet kaldt for »en beskidt sort mand«, da han blev tævet ihjel.

Retssagen begyndte i Dolores, der er en by i hovedstaden Buenos Aires' provins, for fire uger siden og har fået stor opmærksomhed i Argentina.

Fem personer – alle i alderen 21 til 23 år – fik livstidsdomme. To af dem var brødre. Tre andre blev idømt 15 års fængsel for medvirken til drab.

De tiltalte udtrykte ifølge det argentinske medie anger under retssagen og sagde, at de aldrig havde til hensigt at dræbe Baez.