Hvordan fejrer familien sin 50 års jubilar i Dyrehaven? Den løber med. Selvfølgelig.

Når superveteranen fra Hvidovre, Flemming Skouboe, 76, søndag 7. oktober løber sit 50. Eremitageløb, løber datteren Trine, 46, sit tredje og barnebarnet Oliver, 12, sit første.

De 23 jubilarer, som aldrig har svigtet verdens første motionsløb, starter fem minutter før resten af feltet. Flemming Skouboe er klar over, at han på et tidspunkt undervejs bliver indhentet af datteren og barnebarnet. Og sammen løber de i mål. Som en hyldest til familiens jubilar.

”Eremitageløbet har altid betydet meget for mig. Jeg glæder mig til at løbe med familien. Sidste år stod Oliver oppe ved slottet og heppede. ”Kom så, Morfar,” råbte ham. Nu løber han selv med. Det er dejligt. Oliver løb 18 kilometer på idrætsdagen i skolen, så de 13,3 kilometer gennem Dyrehaven skræmmer ham ikke,” siger Flemming Skouboe.

Hvidovre-jubilaren løb orienteringsløb inden det første Eremitageløb, så det var helt naturligt for ham at løbe med i Dyrehaven, da B.T. annoncerede premieren i 1969.

Hvert år havde han stillet sit overtrækstøj ved det samme træ i skoven, men for et par år siden fik han en overraskelse. ”Flemmings træ” var fældet.

”Når jeg tænker tilbage på de mange år i skoven, slår det mig, så hurtigt tiden går. Jeg fatter ikke, at vi nu har 50 års jubilæum,” siger han.

Flemming Skouboe trænede de første år med Hjerteforeningens Motionsløb i Dyrehaven om lørdagen og i Søndermarken om onsdagen. Tidligere stillede han op i flere forskellige løb, men nu er Eremitageløbet hans eneste løb om året.

24 maratonløb er det blevet til, bl.a. The Great Wall Marathon på den kinesiske mur og The Big Five Marathon blandt Sydafrikas storvildt.

Flemming Skouboe træner sammen med Trine, og for syv år siden løb de Berlin Marathon.

Oliver spiller bordtennis i Hvidovre fire gange om ugen. Han er en af Danmarks bedste yngre drenge-spillere og et talent, man skal holde øje med.

Men inden det næste skridt i bordtenniskarrieren skal han løbe sammen med morfar i Dyrehaven. Familien har madkurv med i skoven, så Flemming Skouboes jubilæum kan blive fejret på stedet.

En måned før 50 års jubilæumsløbet har vi allerede overhalet sidste års antal tilmeldte på 11.359. Og du kan stadig tilmelde dig festen i skoven. Læs mere og tilmeld dig på elob.dk

I et otte siders Eremitageløbstillæg i B.T. søndag 9. september bringer vi dig tæt på løbet, der startede motionsbevægelsen og indskrev sig i dansk idræts historie.