Lyt til artiklen

Nick Newell mangler halvdelen af sin venstre arm. Den blev amputeret ved fødslen. Fra albuen og nedad er der hverken hånd eller fingre.

Men det afholder ikke den 32-årige amerikaner fra at jagte sin store drøm. Han vil kæmpe blandt de bedste fightere i hybrid-kampsporten Mixed Martial Arts (MMA).

I sidste måned fik han at vide, at han vil få chancen for at deltage i realityprogrammet Dana White's Tuesday Night Contender series. Det skriver ESPN.

Her dyster talentfulde kombattanter mod hinanden i håbet om at sikre sig en kontrakt med verdens førende MMA-organisation, Ultimate Fighting Championship (UFC), hvor blandt andet den irske stjerne Conor McGregor har hjemme.

Derfor var Nick Newell naturligvis glad for endelig at have fået chancen.

»Jeg vil gerne takke (UFC-præsidenten) Dana White, (og matchmakerne) Sean Shelby og Mick Maynard for at tro på mig og give mig en chance. Jeg skal stadig ud og levere. Jeg er taknemmelig for muligheden,« sagde Nick Newell til mediet MMA Fighting.

For at sikre sig en billet ind i UFC skal man vinde sine kampe og gøre det på en måde, så man imponerer UFC-præsidenten, Dana White.

Havde det ikke været for Nick Newells handicap, var han formentlig allerede i UFC, kaster man et blik på hans imponerende rekordliste.

Han har haft 15 professionelle MMA-kampe og vundet alle på nær en enkelt, heraf er 11 af dem vundet før tid på enten knockout eller submission.

Men Nick Newell er klar til at gribe chancen, selvom han skal en stor omvej, før han kan komme ind i det prestigefyldte selskab, som er UFC.

»Jeg kan godt lide, at jeg har en tydelig vej (til UFC). Det er det, jeg vil have. Men jeg vil også gerne ind, og jeg vil vinde i UFC,« sagde Nick Newell til MMA Fighting og tilføjede:

»Jeg er klar til at vise, hvad jeg er i stand til. Jeg har ikke trænet i 17 år for at gå ind og få en røvfuld.«

Dana White's Tuesday Night Contender series starter i juni måned. Hver episode skriver mindst en fighter kontrakt med UFC.