En ulykke på en motorcross-maskine og efterfølgende komplikationer i forbindelse med en operation har kostet Jørgen Bitsch, mangeårig formand i Dansk Motor Union, livet. 

Det skriver unionen på sin hjemmeside. 

Formanden siden 2007 døde pludselig lørdag den 5. august som følge af komplikationer efter en operation.

Jørgen Bitsch, som selv var ivrig crosskører, var ude for en alvorlig ulykke 22. juli, og gennemgik efterfølgende en større operation. 

Jørgen Bitsch (tv.) i selskab med Kronprins Frederik og Ole Olsen i 2014.
Jørgen Bitsch (tv.) i selskab med Kronprins Frederik og Ole Olsen i 2014. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Vis mere

'Lægerne var positive efter operationen, hvor Jørgen var kontaktbar og kunne svare på spørgsmål. Men på trods af Jørgens fremskridt, opstod der komplikationer under hans indlæggelse efter operationen, som medførte en meget pludselig bortgang,' skriver Dansk Motor Union på sin hjemmeside.

'Motorsporten har mistet en enorm drivkraft i Jørgen Bitsch, og familien har mistet en elsket ægtemand, far og bedstefar. Hele Danmarks Motor Union sørger over Jørgens bortgang, og vi sender alle varme tanker til familien. Æret være Jørgen Bitsch’s minde,' lyder det videre.

Den danske speedway-stjerne Nicki Pedersen mindes Jørgen Bitsch på Facebook.

'Det er med stor sorg, og høre, at vores Formand af Danmarks Motor Union, Jørgen Bitsch er afgået ved døden. Han har altid haft min dybeste respekt,' skriver Nicki Pedersen.

Motorsportsunionen skriver, at Jørgen Bitsch vil blive savnet og husket for sit kæmpestore engagement i motorsporten og Danmarks Motor Union.

Han var både klubformand i Frederiksborg Amts Motorklub og Fredensborg-Humlebæk Moto Cross Klub, og altså formand for Danmarks Motor Union siden 2007 og formand for ligaforeningen i Speedway.