Sølle to gennemførte løb i 2023. Og ingen sejre.

Så miserabel så året ud for det 19-årige stortalent fra FIF Hillerød, Axel Vang Christensen, inden weekendens DM i cross i Hørhaven syd for Aarhus.

»Det har været en ørkenvandring i år med skader og sygdom, så sejren var en opmuntring og har styrket selvtilliden. Det her var virkelig noget, jeg havde brug for,« siger han.

Axel Vang Christensen blev en suveræn vinder over de 10 kilometer på den mudrede og tunge bane i toptiden 28.01. Sølvvinderen Mikkel Dahl-Jessen fra AGF blev udklasset med hele 50 sekunder.

Axel Vang Christensen havde Mikkel Dahl-Jessen i hælene i starten, men var suveræn på de sidste syv kilometer og vandt DM-guld i cross med hele 50 sekunder.
Axel Vang Christensen havde Mikkel Dahl-Jessen i hælene i starten, men var suveræn på de sidste syv kilometer og vandt DM-guld i cross med hele 50 sekunder. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Jeg følte mig i god form, og løbet formede sig efter planen. Efter små tre kilometer rykkede jeg fra Mikkel og øgede forspringet gennem de sidste syv kilometer,« siger han.

Iført de obligatoriske hvide stofhandsker modtog han ”Kongepokalen”, som prins Christian udsatte i 1905 til vinderen af det danske mesterskab i terrænløb (navnet ændret til cross i 1979).

»Fantastisk at se perlerækken af danske topnavne på den kongelige pokal,« siger en stolt Axel Vang Christensen. 

DM-opvisningen har styrket hans tro på nyt EM-guld i U20-klassen 10. december i Bruxelles. Som 17-årig vandt han sensationelt titlen i 2021 i Dublin, mens han ikke var med sidste år på grund af sygdom.

Det store mål i 2024 er OL i Paris, hvor han drømmer om en finale på 3.000 meter forhindring. Viljen og troen har han.

I sidste måneds Eremitageløb måtte Axel Vang Christensen se sig slået i sit comeback af den jævnaldrende Joel Ibler Lillesø, som med fantomtiden 38.35 forbedrede Henrik Jørgensens legendariske rekord fra 1987 med fem sekunder.

Axel Vang Christensen vandt E-løbet i 2022 foran Joel Ibler Lillesø, men blev i år henvist til andenpladsen i 38.51.

»Det er ingen hemmelighed, at mit mål i 2024 er at forbedre Joels rekord i Eremitageløbet,« siger en målbevidst Axel Vang Christensen.