Lyt til artiklen

Patrick Nielsen fortsætter sin professionelle boksekarriere trods sit grusomme knockout-nederlag i London.

Den danske bokser Patrick Nielsen har valgt at fortsætte sin karriere, selvom han led et faretruende nederlag i sin seneste kamp i England mod hjemmebanefavoritten John Ryder.

Her oplevede den 26-årige bokser at tabe på en brutal knockout, hvor en forsvarsløs Patrick Nielsen blev slået i gulvet og blev liggende,så kamplederen måtte stoppe kampen.

Efter nederlaget såede Patrick Nielsen selv tvivl om sin videre færd som bokser. Men nu har Patrick Nielsen besluttet sig for, at han fortsætter sin boksekarriere.

Det afslører han eksklusivt her i BT.

»Jeg vil gerne fortsætte min boksekarriere, og jeg vil ikke lade mig slå ud af det her. Nu skal jeg bare tilbage på sporet,« siger Patrick Nielsen.

Den danske bokser har brugt tiden efter nederlaget til John Ryder i oktober måned på selvransagelse og om, hvorfor det gik så galt.

Svaret, som Patrick Nielsen er kommet frem til, er, at han blokerede mentalt, da han trådte ind i ringen.

»Jeg havde en verdensklasse-sparring i ugen før kampen. Så det havde intet med formen at gøre. Her var jeg en dræbermaskine og moste en europamester i letsværvægt rundt i ringen. Det kørte bare for mig,« siger Patrick Nielsen og fortsætter:

»Det, vi skal arbejde med nu, er mit hoved. Jeg var i kanon form, og så gik jeg op og leverede sådan noget lort. Og hvis det ikke er formen, den er gal med, så må det være inde i hovedet. Det mentale er måske 60-70 procent af boksekampen, og jeg skal nu arbejde med en metaltræner og finde ud af, hvorfor det gik galt, og hvorfor hovedet gik i sort.«

Patrick Nielsen afviser, at han var bange, da han trådte ind i ringen. Men mentalt oplevede han en form for blackout.

»Jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv. Til træning kunne jeg sagtens være en superstjerne, men lige pludselig kiggede hele verden på mig. Og det var måske det, der var en for stor mundfuld at sluge oppe i mit hoved,« forklarer Patrick Nielsen.

Har du været i tvivl om, hvorvidt du ville bokse mere?

»Selvfølgelig har tanken strejfet mig, og hele verden gik under for mig. Boksning er mit liv, og jeg elsker at bokse og være en inspiration for andre. Jeg er aldrig blevet knockoutet, og den skulle også lige sluges,« forklarer Patrick Nielsen.

Foto: ANDREW COULDRIDGE
Vis mere

Han understreger, at lysten til at bokse igen er intakt, og Patrick Nielsen er allerede tilbage i ringen i træningslokalet.

»Lysten er tilbage, og jeg har tænkt over, hvorfor det er, at jeg gerne vil bokse. Jeg har ikke opnået min drøm endnu, som er at blive verdensmester i et af de af de store forbund. Det her har været stort tilbageskridt – også på ranglisterne – men jeg har været slået tilbage før og er kommet stærkt igen. Og det har jeg tænkt mig at gøre igen,« siger Patrick Nielsen.

Nogle boksere vil ikke gense selve momentet, hvor de er blevet knockoutet. Patrick Nielsen har ikke set hele kampen mod John Ryder, men han har set situationen, hvor han bliver slået i gulvet.

»Jeg har ikke set kampen, men kun lige højdepunkterne, hvor jeg blev slået ud. Det kunne jeg ikke selv huske. Det er, hvad det er. Det er en del af at være bokser,« siger han.