Det var sjette gang, Abdi Hakin Ulad vandt Eremitageløbet. Men hvis man tror, han er tilfreds, tager man fejl.

»Selvfølgelig er jeg stolt over at være en af de tre, der har vundet seks gange (de to andre er Carsten Jørgensen og Dennis Jensen, red.). Men rigtig glad bliver jeg først, når jeg er alene om rekorden i sejre og slår Henrik Jørgensens løbsrekord fra 1987 på 38.40,« siger en sveddryppende og storsmilende Abdi Hakin Ulad, Hvidovre Atletik & Motion.

Danmarks bedste mandlige langdistanceløber vendte for en måned siden hjem fra et fem ugers træningsophold i Ngong Hills  i højderne i Kenya, og 16. oktober rejser han tilbage til Ngong Hills tæt på forfatterinden Karen Blixens farm for at forberede sig til attentatet på OL-kravet, 2.11.30, 1. december i Fukuoka Marathon i Japan.

»Jeg ligger i hård maratontræning og løb de sidste seks dage op til Eremitageløbet 175 kilometer, så det var ikke i dag, jeg skulle jagte en tid under 39 minutter. Men 39.11 er jeg godt tilfreds med,« siger han.

Eremitageløbet blev løbet i Dyrehaven for 51. gang. Løbet blev vundet af Abdi Ulad der vandt for 6. gang. Foto: Martin Sylvest

»Jeg følte mig godt tilpas hele vejen. Et superfedt løb med sol og god stemning. Vi kunne ikke få bedre forhold.«

Abdi Hakin Ulad havde de første syv kilometer følgeskab af Jakob Dybdal, Aarhus 1900.

Derefter sagde han farvel og slog den danske mester på 3.000 forhindring og nr. 2 ved DM på ti kilometer med 47 sekunder.

E-løbsdebutanten Jakob Dybdal, EM-løber i 2016, er søn af den tidligere landsholdsløber Lone Dybdal, som vandt Eremitageløbet i 1982.

»Jeg er imponeret over stemningen ude på ruten. Vi blev klappet frem,« siger han.

»Jeg er ikke så god til at løbe opad. Bakkerne slog rytmen i stykker, men et dejligt løb. Jeg nød det.«

Supertalentet Joel Ibler Lillesø, 15, imponerede ned en sensationel tredieplads i 40.50. Aldrig har så ung en løber opnået en så fornem placering i klassikeren i Dyrehaven.

Med en forrygende finish slog Han Christian Okkels med ét sekund og Marcus Rønn med to sekunder. Og faldt dødtræt om i gruset i målområdet. Han gav alt.

Læg mærke til navnet Joel Ibler Lillesø. Ham hører vi mere om.