Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er hende, der står på præmieskamlen. Men egentlig er det misvisende.

Sådan lyder det med et grin fra den danske stjernerytter Cathrine Laudrup-Dufour.

»Der er mange mennesker, der tilsidesætter deres egne behov og drømme for at efterleve min drøm, og det er jeg mega taknemmelig for. Mega taknemmelig,« siger rytteren, der i disse dage er til VM i dressur i Herning.

Hun taler om sit team. Staldpersonalet, hestepassere, trænere, ryttere til hestene og »folk, der sørger for, det kører«.

Cathrine Dufour på præmieskamlen.
Cathrine Dufour på præmieskamlen. Foto: FRIEDEMANN VOGEL
Vis mere

»For mig betyder det alt. Jeg ville aldrig kunne lykkes uden mit team. Aldrig. Det er umuligt at lave de resultater. Jeg står bare øverst på skamlen, men der ligger års arbejde bag det hele,« forklarer hun.

Og så er der også en særlig person, der er en stor og trofast støtte, der bestemt også er med i ligningen. Cathrine Laudrup-Dufours partner gennem snart tre år, Rasmine Laudrup-Dufour.

De bor og driver forretning sammen på en gård i Fredensborg i Nordsjælland og er dermed partnere både på og uden for ridebanerne.

Rasmine Laudrup-Dufour er springrytter på højt niveau, og hun har også deltaget i stævnet i Herning. Og at de kan få store oplevelser sammen, betyder utrolig meget.

»Det gør, jeg kan blive i denne her sport. Uden Rasmines opbakning tror jeg ikke, jeg ville gide det. Det er simpelthen for hårdt at gøre alene og for hårdt at være væk hjemmefra, når man som mig lever for hverdagen og ikke lever for stævnerne,« siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Hun ved godt, det måske lyder skørt at sige, når hun skal til VM på hjemmebane. Men det er hverdagen på gården, hun elsker allermest.

»Det tærer virkelig på mig at være til stævner. Jeg elsker at være derhjemme, men når jeg er sammen med Ras, og hun også skal starte, føler jeg, vi gør det sammen. Så føler jeg ikke, at det tærer ligeså meget på os, og jeg føler ikke ligeså meget, jeg nedprioriterer min partner. Det er noget, vi gør sammen. Vi gør det ikke kun for mig, vi gør det for hinanden,« siger dressurstjernen, der ligger nummer to og tre på verdensranglisten med to forskellige heste.

Hun kalder det et »kæmpe privilegie«, at de to kan dele deres passion og have fælles mål.

Cathrine Laudrup-Dufour og Rasmine Laudrup-Dufour.
Cathrine Laudrup-Dufour og Rasmine Laudrup-Dufour. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

»Rasmine brænder meget for stævnerne også, og hun er rigtig god til at bakke op og sige: ‘kom nu, skat, du kan godt tage til det her stævne, nu gør vi det, så tager jeg med dig’. Det er på grund af Ras, jeg kan holde det ud,« siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Det var hende, der i sin tid pressede lidt på for, at de skulle starte en virksomhed. De mødte hinanden tilbage i 2019, og på det tidspunkt var Rasmine Laudrup-Dufour ansat som rytter et andet sted.

»Det der lå i det var, jeg syntes, hun var en rigtig dygtig rytter. Og så pushede jeg hende lidt ved at sige: ‘du kan jo også leve af det her, vi kan jo gøre det her og skabe noget sammen’. Så kan man i langt højere grad begge være topatleter og også have et liv sammen, hvis man gør det fra samme matrikel og virkelighed. Det var hun heldigvis ret hurtigt med på,« siger en glad Cathrine Laudrup-Dufour med et grin.

»Du vil altid kunne blive ansat et sted, men det er måske svært at blive ansat det samme sted. Og hvis man godt vil have livet sammen i så ung en alder også og drive karriere, krævede det også, vi skabte et univers sammen for at kunne gøre det,« siger hun.

Og det er i den grad lykkedes for parret, der lever af passionen for heste, som de blandt andet køber, træner og sælger videre, ligesom de har brandet ‘Laudrup-Dufour’.

»Jeg er mega stolt. Vi er selvfølgelig stadig kun i startprocessen, men at vi allerede nu kan leve af vores forretning, og det vi drømmer om, uanset er et kæmpe privilegium. Det er vi begge ekstremt glade for,« siger dressurrytteren.

Snart gælder det første tur på banen ved VM, hvor Cathrine Laudrup-Dufour kommer til at ride op ad midterlinjen på hesten Vamos Amigos med en ‘fantastisk sæson’ i bagagen.

Og det bliver ikke kun med sin bedre halvdel og resten af teamet som heppekor på sidelinjen, for stævnet er på hjemmebane.

Cathrine Laudrup-Dufour på hesten Vamos Amigos, som hun har med til VM.
Cathrine Laudrup-Dufour på hesten Vamos Amigos, som hun har med til VM. Foto: Rolf Vennenbernd
Vis mere

»Jeg tror godt, det kunne gå hen og blive det største, jeg har været med til i min karriere. Det danske publikum er helt crazy. Jeg tør godt sige, det er det bedste i verden. De støtter alle nationer mest,« siger hun og fortsætter:

»Som rytter er det vildt at mærke. Der er altid god støtte på hjemmebane, men jeg er stolt af, det danske publikum også bakker op om de andre nationer og vores kollegaer rundt omkring i verden. Jeg tror det bliver kæmpe,« siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Første opgave bliver holdkonkurrencen lørdag og søndag, inden det gælder de to individuelle klasser Grand Prix Special og Grand Prix Freestyle.

Andre læser også