Lyt til artiklen

En frygtelig sag har rystet Brasilien og hele gymnastikkens verden.

I Brasilien er en tidligere gymnastiklandstræner blevet idømt 109 års fængsel for at have voldtaget fire gymnaster, hvoraf den ene var mindreårig på det tidspunkt.

Fernando de Carvalho Lopes er navnet på manden, der tidligere har trænet det brasilianske gymnastiklandshold. Han blev anklaget for at have voldtaget fire kvindelige gymnaster, hvor en af gymnasterne skulle have været 13 år, da voldtægten fandt sted. Det skriver Globo Esporte.

Nu er dommen så faldet i den voldsomme sag. En domstol i São Bernardo do Campo, tæt på storbyen São Paulo, har idømt Fernando de Carvalho Lopes en fængselsdom på 109 år og otte måneder.

Foto: Eraldo Peres
Vis mere

Fernando de Carvalho Lopes afviser alle anklagerne, og han har stadig mulighed for at anke dommen.

Den tidligere landstræner skal heller ikke bag tremmer, før en eventuel ankesag er afsluttet.

Den tidligere landstræner havde ansvaret for unge gymnaster i 20 år, men blev frataget sin landsholdstjans forud for OL i Rio de Janeiro i 2016.

Det gjorde han efter, at en af ​​de unge gymnasters forældre havde indgivet en klage over ham. I april 2019 modtog Fernando de Carvalho Lopes et livstidsforbud fra alle gymnastikrelaterede aktiviteter.

Ud over voldtægterne har cirka 40 udøvere anklaget den tidligere træner for at have udsat dem for overgreb af psykisk, fysisk eller seksuel karakter.