Bradley Wiggins er helt og aldeles færdig med at køre på cykel. Den tidligere vinder af Tour de France bekendtgjorde mellem jul og nytår, at han definitivt har indstillet karrieren. Det giver tid og rum til andre aktiviteter såsom at stille op, når TV-kanalerne ringer og gerne vil bruge de tidligere sportsstjerner i deres underholdningsudsendelser.

Og Wiggins var ikke sen til at sige ja, da Channel 4 gav ham et kald og spurgte, om ikke han ville med på skiferie. Den 36-årige englænder har sagt ja tak til at stille op i »The Jump«, en serie af konkurrencer, hvor deltagerne konkurrerer i forskellige vintersportsdiscipliner. Det betyder, at man formentlig både kommer til at opleve den pensionerede Tour-vinder både på ski, på skøjter og i bobslæde i programmerne. Og det er ikke helt ufarligt at være med. Tidligere har den olympiske guldvinder i svømning Rebecca Adlington eksempelvis fået revet skulderen ud af led under sidste års optagelser, hvor i alt seks af de kendte deltagere måtte trække sig undervejs på grund af skader.

Men det har ikke afholdt Wiggins og 13 konkurrenter fra at melde sig til dette års optagelser. Han er nemlig vild med at stå på ski, fortæller han til BBC.

»Det var en blanding af det og så de andre deltagere, der havde forpligtet sig, som fik mig til at sige ja. Tidligere store OL-deltagere såsom Sir Steve Redgrave er også gået ned af denne vej. Jeg ser det som en sportslig udfordring og er med for at vinde. Bare lad være med at kalde mig kendt,« siger Wiggins om sin deltagelse.

Blandt de andre deltagere er flere tidligere og nuværende sportsfolk, heriblandt Liverpool-angriberen Robbie Fowler, OL-guldvinderen i taekwondo Jade Jones, og gymnasten Louis Smith, der efter OL endte med at blive udelukket af det britiske gymnastik forbund efter at have lavet en video, hvor han sammen med en kammerat gjorde nar af islam.

Udsendelsestidspunktet er endnu ikke fastlagt, men optagelserne er gået i gang.


Andre læser også