Med tre andenpladser kandiderer Henrik Them kraftigt til titlen som den bedste eremitageløber, som aldrig har vundet i Dyrehaven.

Og søndag 7. oktober bliver han en ny stemme i skoven, når verdens ældste motionsløb fejrer 50 års jubilæum.

Den mangeårige topløber, der debuterede i Eremitageløbet som 11-årig ved 25 års jubilæet, er et kvart århundrede senere i en helt ny rolle i Dyrehaven. Nemlig som konferencier.

Ironman-topatleten Cecilie Mathorne er for anden gang speaker ved Eremitageløbet.
Ironman-topatleten Cecilie Mathorne er for anden gang speaker ved Eremitageløbet.
Vis mere

Her kører han parløb med Ironman-atleten Cecilie Mathorne, der debuterede som speaker i Eremitageløbet sidste år.

»Eremitageløbet er noget særligt og har altid betydet utrolig meget for mig. Det har en fantastisk historie. Det bedste løb, jeg kender, og dét løb, jeg allerhelst ville vinde,« siger Henrik Them.

»Jeg glæder mig til jubilæumsløbet.  Nu bag mikrofonen. Det bliver en fantastisk dag for Eremitageløbet og motionsbevægelsen.«

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Henrik Them sluttede definitivt på topplan i marts 2017 på grund af problemer med hoften. De seneste syv år havde han også angstproblemer. De var så voldsomme, at det var svært at få hverdagen til at fungere. Da han satte personlig rekord på maraton i Frankfurt i 2015 med 2.15.54, frygtede han hele vejen, at han ville falde om med hjertestop.

Han er stadig dybt involveret i sporten med sin virksomhed Team Thempo. Han træner private og tager ud til virksomheder til foredrag og løbetræning. Desuden har han en løbepodcast, Frontrunner, og er formand for DIFs og Team Danmarks Aktivkomité. Som han siger: ”Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel og hjælpe og motivere andre.”

Henrik Them er en af Eremitageløbets 15 ambassadører.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Hans med-speaker, Cecilie Mathorne, er en rutineret triatlet på topplan og har fem gange deltager i VM på Hawaii.

Hun står også for E-løbets opvarmning og afløste sidste år legendariske Maj-Britt Nørgaard, som varmede de mange tusinde forventningsfulde og feststemte E-løbere op i 30 år.

11.000 har foreløbig tilmeldt sig E-løbet, Familien-Danmarks løb nr. 1. Og du kan stadig nå at tilmelde sig årets motionsfest i skoven.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Læs mere og tilmeld dig HER. Alle får en jubilæums-t-shirt tilsendt, og i målet overrækkes Danmarks største medalje til alle, der gennemfører de klassiske 13,3 kilometer i Danmarks smukkeste skov.

Tro mig, den er værd at løbe efter.