Vi kender Camilla Pedersen. Kvinden, der rejste sig fra koma efter et livstruende styrt og siden vandt VM i triatlon. Det gav hende titlen som 'Årets Sportsnavn' og vinder af BTs Guld. Men hun er ikke den eneste danske jernkvinde.

32-årige Michelle Vesterby sluttede her til morgen dansk tid som nummer fire ved VM i Ironman på Hawaii i tiden 9 timer, 18 minutter og 50 sekunder. En præstation der aldrig før er leveret af en kvindelig dansk triatlet. Camilla Pedersen endte på en flot ottendeplads efter de udmagrende knap fire kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42, 2 kilometer løb.

»De siger, at det er nogen af de hårdeste forhold, racet nogensinde er blevet kørt under på grund af varmen og luftfugtigheden. Og ja, det var en varm dag på kontoret, men jeg havde det godt hele vejen igennem og fandt et overskud frem som hjalp mig til at fokusere og ikke lade mig gå på af varmen« siger en lykkelig Vesterby i en pressemeddelelse fra Kona på Hawaii.

I løbet af racet lå triatlon-veteranen Michelle Vesterby i en periode nummer 6, men hentede så flere af sine konkurrenter – blandt andet landsmanden Camilla Pedersen, som også var meget tilfreds med sit ræs.

Michelle Vesterby kunne hun dog ikke slå. Den 32-årige triatlet har redet på en bølge siden succesen i København for et par måneder siden. Det hjalp på Hawaii.

»Efter jeg vandt IRONMAN Copenhagen for mindre end 2 måneder siden, har rigtig mange haft den opfattelse, at det ville påvirke mit race på Hawaii negativt. Men jeg har hele tiden selv vidst, at hvis jeg greb det  rigtigt an – både fysisk og mentalt – så kunne det ende med at blive en fordel og ikke en ulempe for mig. Og det lykkedes. Jeg er slet ikke selv i tvivl om, at jeg stadig kører lidt på rusen over sejren i København, og at den oplevelse hjalp mig til at bevare fokus og holde glæden ved racet hele dagen igennem ude på ruten,« lyder det fra Michelle Vesterby.

Indehaver af danmarkshistoriens bedste kvindelige resultat til det legendariske race på Hawaii, som regnes for at være det mest prestigefyldte for atleter verden over.