Mette Cornelius lytter opmærksomt. Og har svært ved at holde tårerne tilbage.

Det er en ’besked’ fra den danske tv-værts afdøde morfar, der får hende til at reagere i det nyeste afsnit af programmet ’Nærkontakt’, der bliver sendt på Kanal 4. SE ET KLIP FRA PROGRAMMET ØVERST I ARTIKLEN

»Han fylder faktisk rigtigt meget i mit liv, fordi jeg fik faktisk dødsangst på bagkant af hans død. Så han har en ret stor plads i min historie,« siger Mette Cornelius i ’Nærkontakt’ om sin morfar.

Tv-værten, som danske seere især kender som vært på Kanal 5s dækning af det danske landshold, var kun tre år gammel, da morfaren gik bort.

Det har hun tidligere fortalt om i et ærligt interview med BT. Og om sin dødsangst.

»Jeg forstod ikke meget af det dengang, men det var bare så voldsomt for mig at se min mor være så ked af det. Hun tog sig af os børn, men samtidig var hun jo helt ødelagt. Jeg bed mine følelser i mig og sagde ikke højt, hvor bange jeg efterfølgende var, men på den måde satte det sig på tværs og blev en angst, fordi jeg så gik alene rundt med alt for skræmmende og store følelser og tanker i min kun 3-årige mave,« fortalte Mette Cornelius dengang.

I ’Nærkontakt’, hvor clairvoyante vejledere prøver at skaber forbindelse til den åndelige verden, får Mette Cornelius igennem clairvoyante Sebbastian kontakt til morfaren.

»Han giver mig den her følelse af, at du enten gerne ville have tilbragt meget mere tid med ham eller været dér, da han gik over – eller på en eller anden måde fik sagt bedre farvel end den måde, det skete på. Der vil han gerne have, at du giver slip på det, fordi det ikke kan ændre noget,« siger Sebbastian til Mette Cornelius.

Sebbastian siger også, at han kan mærke, at der inden for de seneste halvandet til halve år er sket nogle ting, der har får Mette Cornelius til at gå andre veje.

Til det siger sportsværten: »Det giver mening, for indtil da var det angsten, der havde fået lov til at styre mig.«

Sebastian har desuden endnu en besked til Mette Cornelius fra morfaren:

»Det virker som om, at efter 'han gik over på den anden side', har du haft en følelse af at være ved at give op. Men du ikke har givet op, og det er han så stolt af, og det er også derfor, han kommer igennem til dig i dag, for at sige 'Mette, du skal ikke give op',« siger Sebbastian i programmet.

’Nærkontakt’ med Mette Cornelius (samt svømmeren Jeanette Ottesen og politikeren Naser Khader) bliver sendt tirsdag aften kl. 21 på Kanal 4.

Se også