Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Den danske bokser Dennis Ceylan har fået en karantæne, efter han blev testet positiv for kokain i en dopingtest tidligere i år.

Dopingsagen mod den tidligere Europamester, Dennis Ceylan, får nu flere konsekvenser for fjervægteren.

Efter BTs afsløring 20. juni af den ærgerlige dopingsag har det internationale bokseforbund WBC udstedt en dopingkarantæne på fire måneder til Dennis Ceylan.

Det skriver JP Aarhus.

Nordic Fight Night

Formand for Dansk Professionel Bokse Forbund, Jesper D. Jensen, bekræfter over for BT, at Dennis Ceylan har fået en straf for sin positive dopingtest.

»I en mail fra WBC har jeg fået at vide, at Dennis Ceylan har fået en fire måneder lang karantæne hos dem. Men han har ikke karantæne hos os, fordi vi følger vores aftale med WADA. Men i de fire måneder, må han ikke bokse om WBC-titler fra den dag, testen er taget,« siger Jesper D. Jensen.

Nordic Fight Night

Karantænes længde på fire måneder gør dermed, at Dennis Ceylan snart er fri til at bokse hos WBC, da testen blev foretaget i maj måned. Uanset hvad kan den danske bokser dog bokse hos andre forbund, da karantænen kun er hos WBC.

Dopingsagen har foruden karantænen også haft den konsekvens, at Dennis Ceylan ikke fik lov at bokse den stort anlagte titelkamp i London mod Kid Galahad - ligesom han mere eller mindre bevidst smed sin EM-titel som konsekvens af den positive prøve.

-Arkiv- RB PLUS Det er svært at slå igennem som lille bokser

Det er pt. uvist, hvornår Dennis Ceylan igen skal i ringen hos promotor Team Sauerland.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.