1.307 tilskuere til floorball i en lydkulisse som til en af de store håndbold- eller ishockeykampe.

Helsingør Floorball Team havde gjort et scoop, da man lørdag eftermiddag var vært for kampen i Svenska Superligan mellem FC Helsingborg og Warberg IC.

Den skulle være spillet i Helsingborg Arena, men da FCH's hjemmebane var optaget af den svenske Melodifestival, opstod idéen om at spille på den anden side af Sundet.

»Vi har forberedt kampen i et halvt års tid, og det er forhåbentlig ikke sidste gang, vi kan præsentere svensk floorball i verdensklasse,« siger Jesper Hviid, den tidligere landsholdsspiller i ishockey, som nu spiller floorball i Helsingør.

Svensk TV 4 sendte live fra Helsingør Hallen, og kampen fik en forrygende afslutning, da FC Helsingborg vandt 5-4 i sudden death og kvalificerede sig til slutspillet efter at have været bagud det meste af kampen.

Halvdelen af tilskuerne kom med båden fra Helsingborg, og sejren udløste kolossal jubel.

De to hold havde spillere med, som var i VM-finalen mellem sverige og Finland, og kampen var fornem propaganda for en sport i stor udvikling.

Floorball er sammen med løb, cykling, badminton og håndbold et spydspids-satsningsforbund i DIF og DGI. Målet er at få 600.000 flere danskere op af sofaen og i gang med at bevæge sig i 2025.