Kojo Musah var fem hundrededele af et sekund langsommere end i semifinalen og sluttede finalen som otter.

Det danske sprinterhåb Kojo Musah kan kalde sig Europas ottendehurtigste mand på 60-meter-distancen.

Musah sluttede på ottende- og sidstepladsen i finalen i 60 meter løb ved EM i indendørs atletik i Torun i Polen.

Tiden 6,68 sekunder var fem hundrededele af et sekund langsommere end den tid, Musah blev noteret for i semifinalen tidligere lørdag.

Finalen blev i overlegen stil vundet af italieneren Marcell Jacobs i 6,47 sekunder. Tyske Kevin Kranz tog sølv i tiden 6,60 sekunder, mens Jan Volko fra Slovakiet får hængt en bronzemedalje om halsen. Han løb på 6,61 sekunder.

24-årige Kojo Musah satte for nylig dansk rekord i en tid, der ville have rakt til bronze ved VM.

Men sammenlignede man på forhånd de otte finaledeltagere, stod det klart, at manden fra Århus 1900 var oppe imod overmagten.

Fem af konkurrenterne havde løbet hurtigere i denne sæson end Musahs danske rekordtid. Danskeren skulle altså overgå sig selv, hvis han skulle drømme om en topplacering i det skrappe selskab.

Den slags kræver et perfekt løb, men Musah kom halvdårligt fra start og havde svært ved at hænge på i løbets første fase.

Da han kom op i topfart, blandede han sig i placeringskampen, men nåede lige akkurat ikke væk fra sidstepladsen, før målstregen afsluttede løbet.

Marcell Jacobs' vindertid, 6,47 sekunder, er årets hurtigste 60-metertid. Ikke bare i Europa, men på verdensplan.