Lyt til artiklen

Den danske MMA-fighter Damir Hadzovic skal i næste måned kæmpe om overlevelse i UFC, som er for kampsport, hvad Champions League er for fodbold.

Det bekræfter den prestigefyldte MMA-organisation Ultimate Fighting Championship (UFC) i en pressemeddelelse.

Og det bliver en svær udebanekamp mod Nick Hein, som er et af Tysklands største MMA-navne. Men sådan ser Damir Hadzovic ikke nødvendigvis på det.

»Han er ikke på mit niveau. Han vil ikke vinde over mig ti ud af ti gange, lige meget hvor jeg skulle kæmpe mod ham. Sådan har jeg det,« siger Damir Hadzovic i et interview til B.T.

Bosniskfødte Damir Hadzovic flygtede til Danmark i 1992 sammen med sin famiilie på grund af Balkan-krigen.
Bosniskfødte Damir Hadzovic flygtede til Danmark i 1992 sammen med sin famiilie på grund af Balkan-krigen. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

B.T. kunne i sidste måned afsløre, at fighterne og UFC var blevet enige om storkampen, men at kontrakterne endnu ikke var underskrevet.

Men nu er kampen så officiel og finder sted den 22. juli i Hamborg til det store MMA-stævne UFC Fight Night 134.

»Jeg har fordelen stående og over det hele. Han har bare bedre judo end mig. Men jeg er en bedre fighter end ham. Jeg er en fighter. Han er en kæmper. Han vinder på point. Han går ikke efter at afslutte sin modstander. Jeg går ikke ind for at score point. Jeg går ind for at gøre skade. Det er forskellen,« siger Damir Hadzovic.

Damir Hadzovic flygtede til Danmark sammen med sin familie i 1992 på grund af Balkankrigen. Han fik sin UFC-debut tilbage i 2016 og har indtil videre kæmpet tre kampe på allerøverste MMA-hylde. Det er blevet til en knockoutsejr og to nederlag.

Damir Hadzovic går efter at afslutte sin modstander før tid - ikke for at vinde på point
Damir Hadzovic går efter at afslutte sin modstander før tid - ikke for at vinde på point Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Derfor har den 31-årige MMA-atlet med force i kickboksning-delen i den grad ryggen mod muren, hvis han fortsat vil tilhøre verdens største MMA-organisation, hvor størstedelen af de bedste fightere har hjemme.

»Hvis jeg nogensinde skulle være sikker på en kamp, så er det denne her. Og hvis jeg ikke vinder denne her, så kan de bare smide mig ud, fordi så gider jeg ikke kæmpe derinde, hvis jeg ikke kan vinde over ham der,« siger Damir Hadzovic og fortsætter:

»Jeg vil lave et statement. Jeg vil afslutte ham. Jeg gider ikke gå tre omgange med ham. Men fint, hvis det er det, der skal til, fordi jeg mangler en sejr.«

Nick Hein (øverst i billedet) tabte sin sidste UFC-kamp på en strangulering. Inden da havde han ikke tabt i tre kampe og næsten fire år.
Nick Hein (øverst i billedet) tabte sin sidste UFC-kamp på en strangulering. Inden da havde han ikke tabt i tre kampe og næsten fire år. Foto: RICARDO MORAES
Vis mere

34-årige Nick Hein, som også er tidligere tysk mester i judo, har haft seks kampe i UFC, hvoraf han har vundet de fire af slagsen. Han tabte dog i sidste måned for første gang i næsten fire år, hvor han op til havde gået igennem tre modstandere uden at tabe.

Nick Hein kommer ind til kampen med en MMA-rekordliste på 14 sejre og tre nederlag. Damir Hadzovics rekordliste indeholder 11 sejre og tre nederlag, siden han gik professionel i 2009.

Mixed Martial Arts (MMA) er en hybrid-sport, hvor man indenfor reglerne må blande forskellige kampstilarter som for eksempel boksning, brydning, karate og brasiliansk jiu-jitsu.

UFC er den største og førende MMA-organisation i sporten, hvor den irske superstjerne Conor McGregor også har hjemme.