Cykelhjelm flækkede da hun ramte jorden - indlagt med kritiske blødninger ved hjernen

Den danske triatlon-europamester på Ironman-distancen, Camilla Pedersen, kom tirsdag aften ud for et grimt uheld under træningen. Hun styrtede på cyklen og landede så uheldigt, så hun pådrog sig et kraniebrud og kritiske blødninger omkring hjernen.

Ulykken skete ifølge landstræner Michael Krüger på vejene omkring Esbjerg, hvor Camilla Pedersen var ude at træne på cykel sammen med en gruppe triatleter fra hendes lokale klub.

Efter et sving stod der nogle børn, som var på vej ud på vejbanen. Den forreste triatlet lavede en undvigemanøvre, som Camilla Pedersen først så for sent, og så gik det galt.

Hun er nu indlagt på intensiv-afdelingen på Odense Universitetshospital, hvor hun bliver holdt i kunstig koma indtil weekenden for at give hjernen maksimal ro og mulighed for restitution.

Dermed er den 30-årige esbjergensers deltagelse i årets Ironman på Hawaii naturligvis udelukket.

Hendes tilstand karakteriseres af lægerne som 'kritisk, men stabil'. Hun blev først kørt til hospitalet i Esbjerg, men her valgte man at overflytte hende til Odense Universitetshospital for at trække på deres ekspertise.

Her er hun blevet lagt i kunstig koma i en respirator, og lægerne har lagt to dræn for at styre trykket fra hjerneblødningerne. Normalt topper den slags hjerneblødninger først efter tre dage, så hun vil tidligst blive taget ud af komaen i weekenden.

- Camilla har også brækket kravebenet, men det er småting i forhold til det her. Nu handler det om hendes førlighed, konstaterer landstræner Michael Krüger.

Han fortæller, at den forulykkede triatlet mistede bevidstheden efter styrtet, og da hun vågnede op igen, talte hun usammenhængende.

- Hun havde cykelhjelm på, og den var flækket, men ikke slået i 1000 stykker, som man nogle gange ser. Jeg ved ikke, hvordan hun har ramt jorden i faldet.

Tilbage i begyndelsen af juli oplevede Camilla Pedersen karrierens største stjernestund, da hun vandt EM på Ironman-distancen i Frankfurt i en ny dansk rekord, da hun som den første danske kvinde nogensinde kom under ni timer for de 3,8 km svømning, 180 km cykling og efterfulgt af et maratonløb. Hun kvalificerede sig dermed til triatlonsportens største begivenhed, Ironman-stævnet på Hawaii, der foregår den 12. oktober, en adgangsbillet, der nu forbliver uudnyttet.

Det er anden gang, at en dansk elitetriatlet kommer ud for en så alvorlig ulykke. Morten Fenger, der i dag er formand for Dansk Triatlon Forbund, kom tilbage i 1997 ud for et lignende styrt, hvor han også røg i asfalten med hovedet først.