Den danske dartspiller Ann-Louise Peters (tv) jublede, da hendes overraskende sejr over Fallon Sherrock (th) ved VM i dart var i hus.
Den danske dartspiller Ann-Louise Peters (tv) jublede, da hendes overraskende sejr over Fallon Sherrock (th) ved VM i dart var i hus. Foto: Matthew Childs

»Jeg er rigtig, rigtig glad. Det er jo fantastisk.«

En stolt og rørt Ann-Louise Peters kunne søndag strække armene i vejret efter at have overrasket alt og alle, da hun i første runde af VM i dart slog engelske Fallon Sherrock ud. Sherrock var ellers andenseedet i turneringen og havde måske regnet med at gøre kort proces med sin danske modstander.

Men sådan skulle det som sagt ikke gå. Et tæt sidste sæt endte i 'sudden death', hvor Ann-Louise Peters trak det længste strå. Da sejren var i hus, havde hun svært ved at holde glædestårerne tilbage.

»Jeg var lettet og stolt. Jeg har mødt hende tre gange tidligere, hvor hun, ja, faktisk har smadret mig. Så når jeg så slår hende, og det sker på lige præcis dén scene, er det jo helt fantastisk,« siger Ann-Louise Peters, da BT fanger hende på telefonen mandag formiddag.

BRITAIN DARTS WORLD CHAMPIONSHIP

VM i dart afholdes i disse dage i Frimley Green sydvest for London. Stævnet afholdes af BDO (British Darts Organisation) og skal ikke forveksles med det andet VM i dart - afholdt af forbundet PDC - der kun havde mandlige spillere med og sluttede søndag.

Den bedste række for kvindelige dartspillere er dermed under BDO, og det årlige verdensmesterskab er en kæmpe oplevelse, fortæller Ann-Louise Peters.

»Det er så stort og så specielt at gå ind på scenen til VM. Man ved, at alt kan ske. Der er masser af fans og supportere herovre, der ved, at står man på den scene, så er det, fordi man har gjort noget fantastisk. Alle tager godt i mod os, og jeg har skrevet så mange autografer, mens jeg har været her. Det er svært at beskrive, men det føles vel næsten som at være fodboldspiller derhjemme. Selvom det var en engelsk storfavorit, der røg ud, syntes folk stadig, det var sjovt, at en 'underdog' overrasker,« siger 40-årige Ann-Louise Peters, der til daglig bor med sin familie i Esbjerg og arbejder som pædagog.

Janmølles

Sejren var en kulmination på et 2015, hvor hun havde fløjet Europa tyndt for at kvalificere sig til verdensmesterskabet.

»Det var dét, jeg jagtede sidste år, hvor jeg rejste og rejste for at få nok point. Jeg sluttede som nummer 13 på verdensranglisten og kvalificerede mig dermed til VM. Det var næsten en sejr i sig selv. At så skulle op i mod Fallon (Sherrock red.) lagde lidt en dæmper på det, fordi jeg godt ved, hvor god hun er. Men sejren har gjort, at jeg næsten ikke har kunnet få hænderne ned siden.«

Kampen i sig selv var tæt, men Ann-Louise Peters var - forståeligt nok - især tilfreds med sit sidste kast, hvor hun med en dobbelt-20 snuppede sejren foran næsen på en tydeligt skuffet Fallon Sherrock. Spillet op til da havde været svingende for den danske dartspiller, der efter at have vundet første sæt kom i nærkontakt med sin egen mentale mur.

epa03333359 South Korean defending champion Sa Jae-hyouk falls d

»Jeg blev nervøs. Jeg begyndte at tænke, 'hold da op, jeg kan vinde den her kamp'. Men hun havde al presset på sine skuldre, for hun var storfavorit og havde været i finalen året forinden,« siger Peters.

Kampen, der afgør, om det er engelske Zoe Jones eller Tina Osborne fra New Zealand, som Ann-Louise Peters skal op imod i kvartfinalen, spilles først onsdag, og danskeren skal dermed først i ilden torsdag. Tiden går med at gå ture med manden, der er med derovre, og ellers sørge for at være udhvilet.

»Jeg holder armen igang, sørger for at få slappet af og bare nyde, at jeg er her.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.