Foto: dhf.dk

Det danske U/19-landshold i håndbold for herrer er nykårede verdensmestre efter en finalesejr over Spanien.

Den næste generation af mandlige danske håndboldtalenter står klar i kulissen. Med en sejr på 24-22 i nattens finale mod Spanien sikrede det danske U/19-landshold sig for anden gang i historien guld ved verdensmesterskaberne i Argentina.

Spanien vandt ellers første halvleg med 17-13, men ligesom i semifinalen mod Frankrig leverede de danske håndboldspillere en flot præstation i anden halvleg, hvilket var nok til en sejr. Halvlegen blev vundet med 11-5.

- Vi gav aldrig op mod et usædvanligt talentfuldt spansk hold, der var ekstremt svære at slå. Og som man kan se af målscoren i anden halvleg, stod vores forsvar og ikke mindst målmand Thorsten Fries ualmindeligt godt, siger en jublende glad træner, Claus Hansen til Det Internationale Håndboldforbunds (IHF) hjemmeside.

Faktisk stod Thorsten Fries, der fra den kommende sæson trækker i KIF Kolding-trøjen, så godt, at spaniernes første scoring efter pausen først faldt i midten af halvlegen.

- Thorsten står fuldstændig enestående, da han kommer tilbage i målet. Spanien scorer sit første mål i halvlegen efter 14 minutters spil, og han redder 16 ud af 21 skud. Det er en redningsprocent på 76 procent, siger landstræneren til Dansk Håndbold Forbunds (DHF) hjemmeside.

Takket være keeperens indsats nåede danskerne få minutter efter pausen op på 17-17, herefter var kampen helt lige indtil fem minutter før tid, hvor de rød-hvide trak afgørende fra.

Med syv scoringer blev Theis Baagøe dansk topscorer i finalen.

/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.