Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Patrick Nielsen er højst overraskende i spil til en storkamp mod boksestjernen Arthur Abraham.

Danske Patrick Nielsen lignede en færdig mand som professionel bokser, da han blev banket ned i ringen mod engelske John Ryder i London tilbage i oktober måned sidste år.

Men nu kan Patrick Nielsen pludselig være tæt på karrierens største kamp.

BT erfarer nemlig, at Patrick Nielsens bagland lige nu er i konkrete forhandlinger med Team Sauerland om en storkamp mod den tidligere verdensmester Arthur Abraham.

Flere kilder fortæller sammenstemmene, at forhandlingerne er i gang, men at kontrakterne er endnu ikke underskrevet, og derfor er kampen ikke en realitet.

Det er som udgangspunkt planen, at kampen mellem Arthur Abraham og Patrick Nielsen skulle bokses i Tyskland, hvor Arthur Abraham trods sine armenske rødder har bopæl og hjemmebane.

Det er endnu for tidligt at fastslå, om der vil være en titel involveret, hvis det ellers lykkes alle parter at blive enige om vilkår og økonomi.

BT har forsøgt at få en kommentar fra såvel Team Sauerland som Patrick Nielsens manager Simon Lundt. Men ingen af dem har været mulige at få til at kommentere BTs oplysninger.

Det er ellers ikke mere end et par uger siden, at Patrick Nielsen og Team Sauerland officielt brød med hinanden efter mange års tæt samarbejde.

Men følelserne i forbindelse med det brud er åbenbart ikke mere bitre, end at parterne kan være i gang med at give hinanden en chance til. I hvert fald den ene gang.

Arthur Abraham er blevet 38 år gammel, og han er i sin karrieres efterår. En karriere, der har budt på VM-titler hos WBO i supermellemvægt og hos IBF i mellemvægt.

Arthur Abraham kommer dog ligesom Patrick Nielsen fra et klart nederlag til engelske Chris Eubank Jr., hvor han agerede boksebold i samtlige omgange.

Derfor vil det være to sårede boksere, der ville indtage ringen mod hinanden i Tyskalnd. Men det ville også være en kamp, hvor taberen formentlig ikke har en stor fremtid foran sig inden for professionel boksning.

For Patrick Nielsen ville en kamp og en eventuel sejr over et stort navn som Arthur Abraham mere end genoplive den karriere, som lige nu synes at ligge i ruiner.

Det ville også være en kærkommen chance for at holde sig på en anseelig lønramme, da han ifølge BTs oplysninger tidligere er blevet betalt i omegnen af 300-400.000 kroner per kamp.

Arthur Abraham bokser stadig for udsolgte haller i Tyskland, og han transmitteres også på landsdækkende tv i forbindelse med hans kontrakt med Team Sauerland.

Det er ikke første gang, at Patrick Nielsen og Arthur Abraham sættes i forbindelse med hinanden. Det skete senest i 2016, men her kunne man ikke blive enige om økonomien. Og det med økonomien må også være den største knast i de i gangværende snakke mellem Team Sauerland og de to bokseres bagland.

Patrick Nielsen har dog også andre tilbud på hånden. Eksempelvis har Mogens Palle tilbud bokseren en kamp mod Jeppe Morell i letsværvægt. Men den mulighed lader ikke, som tingene står lige nu, til at blive en realitet.

 

Andre læser også