Rasmus Glarbjerg Larsen, der var spået en fremtidig NBA-karriere er død. Det bekræfter hans belgiske klub, Proximus Spirou, onsdag eftermiddag på deres Facebook-side.

Den 20-årige basketspiller Rasmus Glarbjerg Larsen blev onsdag fundet død i sit hjem. Klubben skriver på sin hjemmeside, at danskeren ikke var dukket op til et møde med klubben. Derfor blev der sendt personale til hans hjem, hvor han blev fundet livløs i sin seng.

Det er fortsat uvist, hvordan Rasmus Glarbjerg Larsen er død. Heller ikke danskerens agent, Doug Neustadt, ved noget om dødsfaldet. Det tweeter journalisten Adrian Wojnarowski.

»Har lige talt med Doug Neustadt, agent for den talentfulde Rasmus Larsen, som var fundet død i sin seng. 'Vi har ingen anelse om dødsfaldet'´, siger Doug Neustadt.«

Klubben er chokeret over det tragiske dødsfald, og den udtrykker sin dybfølte medfølelse med danskeren familie.

»Vi er alle kede af det. Det er en reel tragedie for hans familie og pårørende,« siger klubbens træner Giovanni Bozzi i en officiel meddelelse.

Han fortæller desuden, at Rasmus Glarbjerg Larsen var en dejlig dreng og populær blandt fans og personale.

Den belgiske basketball-liga har desuden aflyst den første semifinalekamp, som klubben skulle onsdag aften.

Her ses Rasmus Glarbjerg Larsens hjem, hvor han onsdag blev fundet livløs. Vis mere

Rasmus Glarbjerg Larsen blev betegnet som en af Danmarks potentielt bedste basketballspillere og havde en stor fremtid foran sig. Det var forventet, at danskeren inden for de næste par år ville spille i den amerikanske basketballliga, NBA. Som den første dansker nogensinde.

Den 212 centimeter høje dansker kom for alvor i fokus, da han som 18-årig tørnede ud for den spanske klub Manresa, inden turen gik videre til Belgien.

I 2013 fortalte den danske basketball-kommentator Thomas Bilde i et interview med sporten.dk, at Rasmus Glarbjerg Larsen havde kvaliteterne til at være med på den allerhøjeste niveau.

»Det kræver et kæmpe talent og god fysik for at komme i NBA, og Rasmus har begge dele. Hans rangeringer er rigtig flotte, og specielt blandt internationale i sin årgang er det kæmpestort at være så højt oppe. Hvis man spiller i den bedste spanske række, så holder NBA øje med dig,« sagde Thomas Bilde.