Lyt til artiklen

Fredag aften kom Cathrine Laudrup-Dufour med en chokerende udmelding på de sociale medier.

Heri skriver den tredobbelte VM-medaljer vinder, at hun ikke længere skal ride på hesten Vamos Amigos. Det er netop makkerskabet med denne hest, som har ført Cathrine Laudrup-Dufour til mange store resultater på det seneste.

»Det er blevet tid til, at vores one in a million Vamos Amigos skal starte et nyt kapitel i England med sin ejer, Pidgley Dressage,« skriver Laudrup-Dufour i et Instagram-opslag.

Meldingen kommer som lidt af en overraskelse ovenpå et meget veloverstået VM i Herning, hvor det blandt andet blev til en guldmedalje i holdkonkurrencen og to sølvmedaljer i de individuelle konkurrencer.

Cathrine Laudrup-Dufour på Vamos Amigos.
Cathrine Laudrup-Dufour på Vamos Amigos. Foto: Friso Gentsch
Vis mere

Forventningen hos mange var, at  det skulle være hendes OL-hest til legene i 2024 i Paris.

I stedet skal hesten sendes tilbage til den stenrige engelske Pidgley-familie, som ejer Vamos Amigos.

Cathrine Laudrup-Dufour fik i sin tid opgaven at uddanne tiårige Vamos Amigos, og det må siges at være en opgave, der er blevet udført med bravour.

»Vamos har været en absolut fornøjelse at træne, og han har taget os hele vejen til at blive verdensmestre i holddressur i Herning. Selvom han vil blive meget savnet i stalden, så ser jeg frem til at træne dem begge (Vamos Amigos og Annabella Pidgley, red.), nu hvor deres nye rejse begynder,« skriver hun i opslaget.

Vamos Amigos er nemlig allerede vendt hjem til sine ejere i England, hvor hesten nu skal rides af 18-årige Annabella Pidgley.

Og som nævnt skal Cathrine Laudrup-Dufour være med til at hjælpe det nye makkerpar.

»Jeg er glad for at kunne sige, at Vamos Amigos nu har tilsluttet sig vores stald for at starte det næste kapitel i sin karriere. Han har uden tvivl allerede haft en imponerende karriere under uvurderlig træning og vejledning af Cathrine Dufour, og jeg kan ikke takke hende nok for at støtte dette næste skridt og for at få muligheden for at ride en hest som ham,« skriver Annabella Pidley på Instagram.