Øverst i videoen kan du se de tre nominerede

Vi står på bagkanten af endnu et år med masser af gode medaljer til danske sportsfolk. Ikke lige så mange som efter det rekordflotte OL i 2016, og i sammenligning med andre post-olympiske år heller ikke nær så mange som de seneste år.

Den problemstilling afdækkede vi her i BT mellem jul og nytår, og den vender vi utvivlsomt tilbage til. Men i dag skal vi fejre dem, der har gjort det godt. Dem, der rent faktisk har vundet og gjort det uovertruffent godt, og som naturligvis ikke skal holdes ansvarlig for, at andre kunne have gjort det bedre.

I aften uddeles BT Guld ved det store gallashow i Herning, Sport 2017, hvor den danske sportsverden bliver fejret for sine bedrifter i året der gik. Vi har uddelt prisen hvert år siden 1930, og som altid har vi indstillet 10 kandidater, som 40 af landets største atleter har kunnet stemme på. Af dem har tre fået flere stemmer end de andre, og alle har gjort det så godt, at de også kunne have vundet BT Guld langt de fleste år:

Maja Alm, dobbelt verdensmester i orienteringsløb; Caroline Wozniacki, nummer to på verdensranglisten i tennis og vinder af årets sæsonfinale; og Viktor Axelsen, verdensmester i badminton og nummer et på verdensranglisten.

I aften vinder en af dem BT Guld, og personligt glæder jeg mig helt vildt til at fejre vinderen i Herning.

Maja Alm har været nomineret før og er konstant i verdenstoppen inden for orienteringsløb. Dengang havde hun i 2015 vundet tre forskellige VM-titler inden for samme år, og denne gang er hun så nomineret for at have vundet sit tredje verdensmesterskab i træk ved VM i Estland, hvor hun i øvrigt også vandt to sølvmedaljer. Det er egentlig meget godt gået, for som hun selv for nylig sagde her i BT, bliver presset ikke mindre af, at man møder op som forsvarende mester. Tvært imod.

Caroline Wozniacki har også været der før. Ikke bare som nomineret, men i den grad også som vinder, da hun i 2009, 2010 og 2011 som den hidtil eneste vandt prisen tre år i træk. Siden er der gået syv år med både gode og mindre gode resultater, og i år er hun nomineret for at være vendt tilbage til en verdenstop, jeg personligt var ved at miste troen på, hun igen skulle være en del af, og for at have kronet en flot sæson med at vinde sæsonfinalen i oktober. Caroline Wozniacki går nu ind til 2018 som en af favoritterne til alle de store turneringer, og det viser ikke blot noget om hendes talent for at slå til en tennisbold, men vidner i mindst lige så høj grad om hendes altid stædige kamp for at blive bedre. Jeg læste forleden et interview med Caroline Wozniacki, der fortalte om sin første kamp på WTA-touren, som hun i en alder af 15 år tabte med 3-6, 0-6 til Patty Schnyder. Var hun glad for debuten? Muligvis. Men først og fremmest var hun forbandet over at tabe, så hun tog hjem for at træne. Selvfølgelig.

Den sidste nominerede er Viktor Axelsen, der har haft et helt vanvittigt 2017, hvor han for alvor tordnede igennem på badmintonens verdensscenen. Som den tredje dansker i historien vandt han VM i herresingle, og tog desuden guld i Japan Open, India Open og sæsonfinalen, ligesom han sluttede året som nummer et på verdensranglisten. En utrolig rækker bedrifter af en ung mand, der ikke blot arbejder målrettet inden for stregerne, men også gør en seriøs indsats for at brande sig selv og blive en profil blandt fans og sponsorer. Det er ærværdigt.

I aften vinder en af dem BT Guld, sportens egen pris. Held og lykke. I er alle værdige vindere.