Lyt til artiklen

Den danske kanal TV 2 har sikret sig en aftale med BLAST Pro Series, så de sender fra de i alt fire store Counter-Strike-events i år. Det indebærer blandt andet et event i Royal Arena i København til november.

Ifølge BTs oplysninger vil Danmarks bedste Counter-Strike-hold, Astralis, deltage ved turneringen i Royal Arena, og det bliver dermed et gensyn med de danske stjerner, der også deltog i sidste års BLAST i København. Men denne gang vil det altså blive vist på TV2.

RFRSH Entertainment, der er organisationen bag Astralis, laver sjældent aftaler for under 100.000 kroner per event per land, og det kan derfor tænkes, at aftalen med den danske kanal ligger på det niveau.

Sidste år var der 12.000 vilde tilskuere i en udsolgt Royal Arena, der bakkede op om de to danske storhold Astralis og North. I turnerningen nåede Astralis således hele vejen til finalen, inden holdet, der i øjeblikket ligger nummer fem på verdensranglisten, tabte til SK Gaming.

Denne gang bliver det store, internationale event  ifølge BTs oplysninger så vist på TV 2 Zulu og på TV 2 Play. Udover turneringen i København får den danske kanal også rettigheder over de tre andre store BLAST Pro Series-turneringer, der løber af stablen i år - herunder BLAST-turneringen i Istanbul i juni.

Det vides endnu ikke, hvor de sidste to turneringer vil blive afholdt, men der vil være tale om internationale storbyer.

Sidste års turnering i Royal Arena blev sendt på TV i hele 78 lande, og DR3, der sendte fra det sidste år, slog i den forbindelse flere seerrekorder.

Præmiepuljen til turneringen kommer endnu engang til at lyde på 250.000 dollars, svarende til cirka 1,5 millioner danske kroner.