Den tidligere danske bokser Jørgen Hansen er død efter længere tids sygdom 74 år gammel. Det bekræfter hans kone Hanne Hansen fredag over for 'TÆT PÅ'.

Jørgen 'Gamle' Hansen gik bort torsdag aften med sin kone, datteren Helle og to børnebørn ved sin side.

I Bagsværd nord for København modtog Jørgen Hansens gamle ven og promotor, Mogens Palle, beskeden sent torsdag aften.

Det er en trist Mogens Palle, BT taler med fredag formiddag og mindes sin ven og bokser.

»Jørgen Hansen stod mit hjerte meget nær,« siger Mogens Palle og fortsætter:

»Det er trist. Men på den anden side, så var det måske bedst, at han lukkede sine øjne her til sidst. Det har varet et stykke tid det her, så det har også været en form for lettelse for familien.«

Mogens Palle og Jørgen Hansen stod sammen om alle 'Gamles' kampe som professionel bokser. Her vandt og forsvarede Jørgen Hansen EM-titlen i weltervægt 12 gange i sine i alt 92 kampe som professionel.

Ved siden af udviklede Mogens Palle og Jørgen Hansen et venskab, som deres koner Lis Palle og Hanne Hansen også var en stor del af. De festede, hyggede og sås jævnligt både før og efter Jørgen Hansen stoppede som aktiv bokser i 1982.

»Jeg har altid kommet sammen med Jørgen og Hanne. Vi har boet hos dem og sovet hos dem, når vi var i Aalborg. Det var som en anden del af familien. Så selvfølgelig er jeg ked af det på Hannes og familiens vegne,« siger Mogens Palle.

Jørgen Hansen og kone sammen med Mogens Palle på Bjørn Tidemands restaurant "Det lille Thehus" i Karolinelund i Aalborg.
Jørgen Hansen og kone sammen med Mogens Palle på Bjørn Tidemands restaurant "Det lille Thehus" i Karolinelund i Aalborg. Foto: Svend Aage Kühl
Vis mere

Jørgen Hansen udviklede senere i sit liv sygdommen demens, men det er først inden for den seneste måned, at han flyttede på plejehjem.

Mogens Palle fortæller dog, at Jørgen Hansen i sine sidste år stadig kunne være hylende morsom og sende en rap replik af sted. Det samme var Jørgen Hansen også kendt for i pressen, da han boksede.

»Når man sad og talte om ting og sager, var han altså stadig vittig. Han var lidt langsommere, men sommetider kom der en replik som lyn og torden, og andre gange sad han og tænkte lidt over det. Men han var sgu en ener,« fortæller Mogens Palle.

Jørgens 'Gamle' Hansen blev især kendt for sine to dramatiske kampe mod vennen Hans Henrik Palm, som Jørgen Hansen vandt.

Der er siden både skrevet en biografi og lavet en film om Jørgen Hansens liv.