Efter en skidt start i Horsens vandt Bakken kampens tre sidste perioder og udlignede til 1-1 i finaleserien.

Horsens. Horsens har de seneste sæsoner haft det særdeles godt på hjemmebane, når Bakken Bears er kommet forbi, men efter torsdagens DM-finale var det de aarhusianske gæster, som kunne juble.

Bakken vandt udekampen med 94-76, og dermed står der 1-1 i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Sejren betyder også, at Bakken har "vundet" hjemmebanefordelen tilbage, efter Horsens mandag aften havde nuppet den med en sejr i Aarhus.

Vindes de resterende finalekampe alle af hjemmeholdet, bliver Bakken mester, da holdet som grundspilsvinder har hjemmebane i den syvende finale.

Devaughn Akoon-Purcell blev Bakkens topscorer med 23 point.

Ligesom resten af holdkammeraterne skulle den farlige forward dog lige spille sig varm, og hjemmeholdet dominerede kampens indledning.

Første periode endte med en føring til Horsens på 24-17 blandt andet takket være en farlig og velspillende Daniel Trist i offensiven.

I anden periode skiftede kampen fuldstændig karakter. Pludselig kunne Horsens ikke få bolden i kurven, mens de aarhusianske gæster viste stor skarphed.

Bakken vandt perioden med 24-9 og førte dermed 41-33 midtvejs i kampen.

Bakken fortsatte med at imponere i tredje periode og udbyggede føringen til 71-58 inden de sidste ti minutter.

Horsens nåede at reducere afstanden til syv point, inden Bakken trak afgørende fra og kunne køre sejren i hus.

Thomas Lærke bragte med en trepointsscoring Bakken foran med 16 point med tre minutter tilbage. Det afgjorde endegyldigt kampen.

Den tredje finale spilles mandag i Aarhus.